FőoldalKonstruktőrBiztonsági referenciaterv Spartan-6 sorozatú FPGA-s rendszerekhez
2012. június 25., hétfő ::

Biztonsági referenciaterv Spartan-6 sorozatú FPGA-s rendszerekhez

A Maxim Integrated Products új referenciatervet jelentett be Xilinx Spartan-6 FPGA-k védelmére. A referenciaterv a Maxim vagy a Xilinx ingyenes biztonsági szoftveréből, valamint a Maxim DS28E01-100 típusszámú, 1-Wire biztonsági memória áramköréből áll

Az egyetlen kivezetéssel működő, beépített challenge-and-response SHA-1 hitelesítési funkciójú DS28E01-100 megakadályozza az illetéktelen hozzáférést, és védelmet nyújt az FPGA-ban implementált IP (szellemi tulajdon) számára. A referenciaterv lehetővé teszi a telepített hardver fizikai módosítása nélkül a díjköteles, szoftveres vezérlésű funkciók távoli (de)aktiválását is. A rendszer biztonsági sémája szerint követelmény, hogy a biztonsági kulcsok az FPGA-ba, és az 1-Wire biztonsági memóriába is be legyenek töltve.

A Maxim referenciaterve teljesen átlátszó, és hibátlanul illeszkedik a Spartan-6 FPGA-ra, a logikai cellák kevesebb, mint 5%-át használja fel, és a biztonsági kulcsok egyszerű feltöltését teszi lehetővé az FPGA-ra. A Maxim vállalja a DS28E01-100 a megrendelő által előre megadott kulcsokkal való feltöltését is.

A Maxim honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény