FőoldalKonstruktőrFejlesztőkit az EFM32 Gecko mikrovezérlő-családhoz
2012. május 14., hétfő ::

Fejlesztőkit az EFM32 Gecko mikrovezérlő-családhoz

Az energiahatékony mikrokontrollereket és rádiós eszközöket gyártó Energy Micro bejelentette, hogy elkészült az EFM32 Gecko mikrovezérlő-családjához való fejlesztőkittel. A 309 USD áron forgalmazott fejlesztőkészlet teljes SEGGER J-Trace és J-Link támogatást is kínál, így kevesebb, további hibavadászati eszközt kell beszerezniük a fejlesztőknek

Az EFM32G-DK3550 típusnéven forgalmazott Gecko fejlesztőkit fedélzetén egy ARM Cortex-M3 EFM32G890F128 mikrovezérlővel érkezik. A kit alapja ugyanaz az alaplap, amely a Leopard és Giant Gecko fejlesztőkitek esetében is, ezáltal rengeteg funkció, valamint a gyors fejlesztés lehetősége is biztosított. Az Energy Micro Gecko-sorozatú mikrovezérlői több mint 240, ARM Cortex-M processzormag-alapú variánsból állnak, és mind támogatja a Gecko Technology fejlesztést, amely a konkurens 8, 16 és 32 bites mikrovezérlőkhöz képest rendre negyedannyi energiafelvételt jelent.
Az EFM32G-DK3550-et használó fejlesztőmérnökök közvetlenül hozzáférnek a Gecko-sorozatú mikrovezérlő LCD-vezérlő- és külső buszinterfészeihez is, továbbá a kártyán helyet kapott egy teljes színskálát támogató, 320×240 képpont felbontású, rezisztív érintőpaneles TFT-kijelző, kapcsolók, egy joystick és további LED-ek is. Az extralista további elemei között nagyméretű, cserélhető prototípus-terület, 16 MiB NOR-flash és 4 MiB PSRAM memória, ethernet MAC/PHY kontroller, microSD memóriakártya-támogatás, audio I/O és I2S DAC, valamint USB hibavadász-interfész is található. Az integrált Advanced Energy Monitoring (AEM) energiamenedzsment-rendszer könnyedén teszi lehetővé a kifejlesztett prototípus energiafelvételének részletes vizualizációját.
Az Energy Micro saját fejlesztésű fejlesztőkörnyezete, a Simplicity Studio (beleértve az energyAware Profilert) is támogatja az EFM32G-DK3550-et. A fejlesztőkit saját AEM-rendszeréhez közvetlenül, USB-n keresztül csatlakozó szoftver minden releváns adat kiolvasását és számítógépen történő megjelenítését támogatja, beleértve például az áramfelvételt ábrázoló, valós idejű grafikonok és a kapcsoló programkód kirajzolását, ill. megjelenítését is. A Simplicity Studio tartalmazza valamennyi, odavágó EFM32 Gecko kódmintát és alkalmazási jegyzetet is, és mindig a legfrissebb információkat bocsátja a fejlesztő rendelkezésére az Energy Micrótól.

Az Energy Micro honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény