FőoldalKonstruktőrEgészségvédelem Figaro szenzorokkal
2012. április 26., csütörtök ::

Egészségvédelem Figaro szenzorokkal

Az olyan gázok, mint a kén-hidrogén és az ammónia veszélyt jelenthetnek, viszont könnyedén érzékelhetők

A kén-hidrogén és az ammónia viszonylag közismert gázok, melyek szerves anyagok bomlása során, szennyvízcsatornákban, baromfitelepeken és számos ipari folyamat során keletkeznek. Annak ellenére, hogy ezek a gázok irritálóak és szúrós szaguk van, a mérgezések egyáltalán nem ritkák. A veszélyt fokozza a tény, hogy töménységük szubjektív megítélése már rövid idejű expozíció után is nagymértékben csökken.

Előnyök/tulajdonságok:

  1. nagy érzékenység az érzékelendő gázokra
  2. hosszú élettartam
  3. ellenáll a zord környezetnek

Ezeknek a gázoknak az érzékelésére alkalmas készülékek készítéséhez kiválóan alkalmasak a Figaro TGS8xx sorozatú érzékelői. A TGS825 képes a kén-hidrogén érzékelésére már 5 ppm koncentrációtól. A TGS826 érzékeli az ammóniát, ugyanúgy mint az etanolt, izobutánt és a hidrogént. A TGS826 képes az ammónia detektálására már 30 ppm koncentrációtól, ezért kiválóan alkalmas minden kritikus biztonsági alkalmazásra hűtőberendezésekben és a mezőgazdaságban. Mindkét érzékelőben nagy érzékenységű, hosszú élettartamú SnO2 alapú félvezető szenzor található. Az érzékelőket kerámia alapra készítik ami zord körülményeknek is ellenáll.

Mindkét szenzor használatát tovább könnyíti az SR-2 foglalat, ami minden Figaro TGS8xx sorozatú érzékelőhöz alkalmazható. Ez lehetővé teszi az érzékelők egyszerű cseréjét, szükségtelenné téve a viszonylag bonyolult ki/be forrasztást.

A Figaro szenzorok hosszú élettartamúak, nagy érzékenységűek és kiváló a szelektivitásuk az érzékelendő gázokra. A hosszú élettartam ellenére, magas portartalmú vagy agresszív környezetben történő alkalmazás esetén szükséges lehet az érzékelő idő előtti cseréje. Ugyanez érvényes a nagy pontosságot és megbízhatóságot igénylő alkalmazások esetében. Az egyszerű szenzorcsere egyaránt előnyös a fejlesztés során, vagy ha szükséges az érzékelő más típusra történő cseréje. Az SR-2 foglalat a több, mint 1000 MOhm szigetelési ellenállásával és 700 VAC átütési feszültséggel minden alkalmazáshoz megfelel. A gyártó legalább 150 ki-behelyezési ciklust (szenzorcserét) garantál.
További részletekért tekintse meg a TGS825, TGS826 és az SR-2 adatlapjait.

Kérdéseit az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen teheti fel.

A SOS electronic kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény