FőoldalKonstruktőrSzinkron feszültségcsökkentő-szabályozó
2012. április 03., kedd ::

Szinkron feszültségcsökkentő-szabályozó

A Linear Technology bemutatta LTC3600 típusszámú, 1,5 A-es, szinkron feszültségcsökkentő-szabályozóját. Az újdonság támogatja a párhuzamosítást a nagy áramerősségű alkalmazásokhoz, és egészen 0 V kimenetig kalibrálható egyetlen ellenállással. Az új szabályozóban 50 µA-es áramreferencia működik. Ez az egyedi felépítés egyszerű áramosztást tesz lehetővé több szabályozó között

A bemeneti feszültségtartomány 4 ... 15 V, így nemcsak a duplacellás, Li-ion akkumulátoros, hanem a fix 5, ill. 12 V feszültségű buszrendszerekhez is ideális választás. Újszerű felépítésének köszönhetően a kimeneti feszültség 0 V és (Vbemeneti -0,5) V között állítható dinamikusan. A 0 V feszültségkimenet lehetősége módot ad arra, hogy szükség esetén a rendszer egyes tápsínjeit kikapcsoljuk. Az áramkör integrált referenciájának pontossága ±1%, a kimeneti szabályozás és a tranziensválasz pedig független a kimeneti feszültségtől. Az áramkör ISET kivezetésén keresztül a lágystart könnyedén programozható.
Az LTC3600 választhatóan 3×3 mm-es DFN, vagy javított termikus tulajdonságú MSOP-12 tokozásban rendelhető. A 200 kHz és 4 MHz közötti kapcsolási frekvencia lehetővé teszi kisméretű, olcsó kondenzátorok és tekercsek használatát, így igazán kompakt, több, különböző tápfeszültséget használó alkalmazások fejleszthetők ki. Az áramkör támogatja a "teljesítmény rendben" feszültségmonitort, külső szinkronizációt és termikus védelmet is. A kiterjesztett, ipari működési hőmérséklet-tartományú áramkörök -40 ... 125 °C között garantáltan működnek.

A Linear Technology honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény