FőoldalKonstruktőrÚj, SVID-kompatibilis, kétfázisú vezérlő
2012. március 13., kedd ::

Új, SVID-kompatibilis, kétfázisú vezérlő

A Powervation bejelentette PV3201 típusnevű, kétfázisú, digitális DC/DC-vezérlő áramkörét. Az SVID (Serial VID) interfésszel is felruházott áramkör megfelel az Intel VR12/VR12.5 specifikációknak, amely az inteles memóriák, grafikus alrendszerek stb. feszültségellátását specifikálja. Az SVID interfészen keresztül a CPU dinamikusan képes a kimeneti feszültség, jelváltozási sebesség (slew rate), teljesítmény-üzemállapotok vezérlésére, valamint telemetriai funkciókra. A PV3201 nemcsak az SVID, hanem a PMBus parancsokat is ismeri

A hatásfok növelése végett a PV3201 támogatja a Powervation-féle Green Modes technológiát, amely opcionális üzemmódokkal segíti elő a lehető legnagyobb hatásfokú működést gyengén leterhelt, ill. tétlen üzemállapotokban. Továbbá, szintén az energiatakarékosság jegyében van lehetőség SVID parancsokon keresztül fázisok beiktatására vagy letiltására, valamint dióda emulációs módba léptetésre is. A PV3201 támogatja a Powervation DSS áramosztási topológiáját is, amellyel több PV3201 köthető párhuzamosan többfázisú, nagyáramú rendszer építését támogatandó.

A PV3201 kontroller kompatibilis minden, főbb meghajtóval, FET-tel és DrMOS megoldással, így maximális rugalmasságot élvez a tervező munka közben Intel SVID-kompatibilis rendszerek fejlesztésekor.

A Powervation honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény