FőoldalKonstruktőrFrekvenciaszintézer 350 MHz ... 6 GHz frekvencián
2012. február 28., kedd ::

Frekvenciaszintézer 350 MHz ... 6 GHz frekvencián

A Linear Technology bemutatta LTC6945-ös, nagy teljesítményű, 6 GHz-es integer-N frekvenciaszintézer-áramkörét, amely -226 dBc/Hz normalizált, zárt hurkú, sávon belüli fáziszajt, -274 dBc/Hz normalizált 1/f zajt, -157 dBc/Hz szélessávú zajszintet, valamint -102 dBc zavarójel-kimenetet teljesít. A jellemző, 900 MHz-es alkalmazásban ezekkel a teljesítményjellemzőkkel -100 dBc/Hz zárt hurkú fáziszaj érhető el 1 kHz ofszetnél

Az LTC6945-öt úgy tervezték, hogy ideálisan együttműködjön külső, kiszajú, feszültségvezérelt oszcillátorokkal egészen 6 GHz frekvenciáig. Az áramkör integrált kimeneti osztója 1-től 6-ig programozható, a hangolási frekvencia így akár 350 MHz-ig kiterjeszthető. Az LTC6945 tartalmaz egy kiszajú referenciapuffert, egy referenciaosztót, egy fázis-frekvencia detektort (PFD-t) fáziszárt indikátorral, egy ultra alacsony zajú, programozható töltéspumpát, valamint egy egészszámos visszacsatolású osztót, amely rendkívül alacsony zajú PLL-működést biztosít. Az integrált, SPI-kompatibilis, kétirányú soros port lehetőséget ad frekvenciahangolásra, a regiszterek és hurok-státuszinformációk visszaolvasására.
Az LTC6945 alacsony zaja és zavarási képességei kiválóan alkalmassá teszik arra, hogy rádiófrekvenciás és vezeték nélküli alkalmazások minden fajtájában felhasználható legyen, beleértve az LTE, W-CDMA, UMTS, CDMA, többvivős GSM, WiMAX stb. támogatású bázisállomásokat is. Széles frekvenciatartománya támogatja a pont-pont összeköttetésű, széles sávú, vezeték nélküli hozzáféréses, katonai, repüléstechnikai, méréstechnikai stb. alkalmazásokat.
A PLLWizard nevű, PC-s tervezőszoftver támogatja az LTC6945-öt, valamint annak fejlesztőkártyáit is. A PLLWizarddal szimulációs és optimalizálási feladatokat is elvégezhetnek a fejlesztők, a valóságos demóáramkörön pedig valóban ellenőrizhetik is fejlesztésük minőségét.

A Linear Technology kapcsolódó honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény