FőoldalKonstruktőrNagy teljesítménysűrűség és védelem
2012. január 16., hétfő ::

Nagy teljesítménysűrűség és védelem

A mobil eszközök fejlesztői számára örökös problémát jelent megfelelni a helytakarékosságot és hatásfokot érintő elvárásoknak a tervezés minden szakaszában. Az egycellás Li-ion telepekről működő termékeknél ez a terület különösen érzékenyen érintheti a konstruktőröket. Elsősorban az ő kedvükért fejlesztette ki a Fairchild az FDMB2307NZ PowerTrench MOSFET termékét, amely teljesíti mind a hatásfokra, mind pedig a helyigényre vonatkozó követelményeket

A kifejezetten Li-ion telepek védelmi áramköreihez és egyéb, ultrahordozható alkalmazásokhoz tervezett FDMB2307NZ két darab, n-csatornás, közös draines MOSFET-et tartalmaz, így lehetővé téve a kétirányú áramfolyást. A Fairchild-féle PowerTrench gyártási eljárással gyártott FDMB2307NZ nagy teljesítménysűrűséget kínál, az RSS(on) ellenállás maximális értéke 16,5 mΩ, VGS=4,5 V gate-source feszültség és ID=8 A draináram mellett. Ez alacsony vezetési veszteséget, kisebb feszültségesést, kisebb disszipációt, és összességében nagyobb hatásfokot tesz lehetővé, mint a konkurens megoldások többsége. Az FDMB2307NZ termikus teljesítménye szintén kiváló, a köré épülő rendszer alacsonyabb hőmérséklettel üzemel.

Az FDMB2307NZ-t egy 2×3 mm területű, MicroFET tokba szerelik a gyárban, így 40%-kal kisebb, mint a jelenleg futó generáció tagjai, és mondani sem kell, hogy ez mekkora helymegtakarítást jelent. Az RoHS-kompatibilis FDMB2307NZ ESD-védelme >2 kV.

A Fairchild honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény