FőoldalKonstruktőrNyerje meg Ön a Microchip mTouch Projected Capacitive Development Kit-et!
2011. június 03., péntek ::

Nyerje meg Ön a Microchip mTouch Projected Capacitive Development Kit-et!

Az ELEKTRONET-nek és a Microchipnek köszönhetően most mTouch Projected Capacitive Development Kit-et (termékazonosító: DM160211) nyerhet, ami teljes értékű, hatékony segítség vetített kapacitív (projected capacitance) elven működő, érintésérzékeny megoldások fejlesztésében. A kit egyben egy igen kifinomult fejlesztőplatform is, amely a vetített kapacitív rendszer implementálását is támogatja

A készlettel együtt érkező, előprogramozott förmver alapértelmezésben támogatja a többérintéses (multitouch) vezérlést az 1×1 ... 13×11 XY-elektródás elrendezésű szenzorokkal, a Microchip PIC MCU-kkal kompatibilis forráskód pedig licencdíjmentesen elérhető a www.microchip.com/mtouch weboldalon. A kitben helyet kapott hardver max. 16×16 elektródás szenzorokat támogat, amely csupán a jelenlegi förmver esetében korlátozódik max. 13×11 elektródás szenzorkonfigurációra.
Az mTouch Projected Capacitive Development Kit tartalmaz egy szenzorkártyára integrált, 3,5 hüvelykes szenzort, egy kapacitív kártyát PIC16F707 MCU-val és természetesen az említett, teljes értékű förmverrel. A nyílt forráskód legfeljebb 32 csatornás szenzorokat támogat, a szintén a kit részét képező, grafikus felhasználói interfész pedig egyszerű paraméter-konfigurációt biztosít.
Az ún. vetített kapacitív érintésérzékelési technológia túlszárnyalja a rezisztív és hagyományos, kapacitív technológiákat, és nagy pontossággal teszi lehetővé a többérintéses érzékelést, gesztusfelismerést, továbbá megengedi, hogy a fejlesztők robusztus (vandálbiztos) üvegelőtéttel tervezzék meg alkalmazásukat. A vetített kapacitív érintésérzékelési technológia legjellemzőbb alkalmazásai a GPS-vevők, termosztátok, hordozható mobileszközök minden fajtája, továbbá olyan termékek, amelyeket emberi ujjas vezérlésre optimalizált, kisebb méretű, érintőkijelzős felhasználói interfészre optimalizálnak.
A PIC16F707-ben 2 db, egyenként 16 csatornás kapacitív érzékelőmodult (CSM - Capacitive Sensing Module) integráltak a fejlesztők, amelyeket a nagy feldolgozási sebesség érdekében egymással párhuzamosan is lehet működtetni a kapacitív szenzoros alkalmazásokra legjellemzőbb, 1,5 mA áram/5 V feszültség-konfigurációban is. Az áramkör bemenetifeszültség-tartománya 1,8 ... 5,5 V.

Szeretné megnyerni az mTouch Projected Capacitive Development Kit terméket?
Nincs más dolga, mint ellátogatni ide, és adataival az online-űrlapot kitölteni.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény