FőoldalKonstruktőrVilágelső oxid-félvezető felhasználásával készült kicsi és közepes méretű LCD paneleket hoz forgalomba a Sharp
2011. május 12., csütörtök ::

Világelső oxid-félvezető felhasználásával készült kicsi és közepes méretű LCD paneleket hoz forgalomba a Sharp

A Sharp kifejlesztette indium-gallium-cink-oxid (IGZO)1 félvezető alapokra épülő kis és közepes méretű LCD paneljeit. A panelek sorozatgyártását a Sharp Kameyama 2 gyára kezdi majd meg még ebben az évben

Felkészülve az okostelefonok és tablet-pécék gyors elterjedése által generált kis és közepes méretű LCD-k iránti keresletre, a Sharp nagyfelbontású, egyedülálló minőségi megjelenítésre alkalmas, kompakt és energia-hatékony paneleket szállít majd hamarosan. A Semiconductor Energy Laboratory Vállalattal2 együttműködve a Sharp kifejlesztett és hamarosan a világon elsőként dob piacra egy olyan vékonyfilm-tranzisztoros technológiát, amely egy új anyag, az ún. IGZO (indium-gallium-cink-oxid) felhasználásával készül. A nagy energiahatékonyságú panelekben a tranzisztorok méretét lecsökkentették, a fénykibocsátás erejét pedig sikerült minden pixel esetén növelni. A már korábban - szintén a Sharp által - kifejlesztett UV2A3 technológiával egyesítve egyedülállóan magas minőségű kis és közepes méretű paneleket hoznak létre. A költséghatékony tömeggyártást lehetővé tevő gyártás során a Kameyama 2 Sharp-üzemben nyolcadik generációs üvegszubsztrátumot használnak majd.

A Kameyama 2 Sharp-üzemben 2006 augusztusa óta folyik egyedülálló minőségű tévékbe szánt LCD panelek gyártása. A gyárban nemsokára tehát megindul a szintén kivételes minőséget képző kis és közepes méretű LCD panelek gyártása is. A Sharp folytatja misszióját az LCD technológiák forradalmasításában.

1: IGZO oxidvegyület, amely a következő elemeket tartalmazza még: In (Indium), Ga (Gallium), és Zn (Cink)
2: HQ: Atsugi-város, Kanagawa Prefetúra, Japán; Elnök: Shunpei Yamazaki
3: Ultraibolya fénnyel gerjesztett réteges, függőleges elrendezésű technológia (Ultraviolet induced multi-domain Vertical Alignment), olyan megoldás, amely pontosan irányíthatóvá teszi a folyadékkristály molekulák mozgását egy egyszerű LCD struktúrában.

A Sharp honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény