FőoldalArchívumA TDK bezárja nógrádi üzemét
2010. május 07., péntek ::

A TDK bezárja nógrádi üzemét

A gyártást már 2002-ben elkezdték leépíteni, akkor a japánok Ukrajnába telepítették át a gyár egy részét.A rétsági üzem bezárásával 145 ember marad munka nélkül

A japán TDK 1995-ben vásárolt az önkormányzattól 10 hektárnyi földterületet az üzem építéséhez. A másfél milliárd forintos zöldmezős beruházáshoz a terület felét a város ingyen bocsátotta a japán társaság rendelkezésére, és 10 év adómentességet adott a beruházónak. Vállalta emellett azt is, hogy a beruházáshoz szükséges víz-, gáz- és villanyvezetéket, valamint a szennyvízcsatornát és a bekötő utat nagyrészt a saját költségén alakítja ki.

Az elektronikai tápegységek, zavarszűrők és kondenzátorok próbagyártását 1995 végén megindították, majd a gyárat 1997 júniusában Fazakas Szabolcs akkori ipari miniszter avatta fel (a beruházás negyedrészét magyar állami alapokból finanszírozták). Akkor 370-en dolgoztak a TDK Elektronika Magyarország Kft.-nél. 2002-ben az akkori 875 dolgozóból 250-et elbocsátottak, hivatkozva a kínai konkurenciára. Egyben a magyarországi gyártás egy részét Ukrajnába telepítették át.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény