FőoldalArchívumNyereséges a Siemens
2010. január 28., csütörtök ::

Nyereséges a Siemens

A legnagyobb európai elektronikai cég 2010 január 26-án megjelent beszámolója szerint a működési eredménye 11 százalékkal 2,26 milliárd euróra növekedett, szemben a Reutersnek nyilatkozó elemzők 1,8 milliárd eurós becslésével

A nyereség növekedése dacára a társaság bevétele éves összevetésben 12 százalékkal 17,4 milliárd euróra csökkent. A termékek hosszú sorát gyártó vállalat a költségcsökkentésnek tulajdonítja a vártnál jobb eredményt. A frankfurti tőzsde vezető indexében, a Dax-30 mutatóban szereplő társaság részvénye a negyedéves jelentés közzététele után több mint 2 százalékkal erősödött.

Az októberrel zárult üzleti évben 20 ezer munkatársat bocsátott el a világszerte közel 400 ezer embert foglalkoztató társaság. Peter Löscher elnök-vezérigazgató a Siemens keddi közgyűlésén hangsúlyozta: a válság piaci szerkezetváltást hozott magával, és az alkalmazkodás további létszámleépítést tesz szükségessé a közeli jövőben.

A várható folyamatokat előre jelző rendelésállomány az előző évnegyedhez képest némileg bővült október és december között, 18,75 milliárd euróról 18,98 milliárd euróra nőtt, de így is 15 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény