FőoldalArchívumHFC Technics Szakmai Napok
2009. július 09., csütörtök ::

HFC Technics Szakmai Napok

Szakmai bemutatót és továbbképzést rendezett a HFC Technics Kft., amelyen bemutatták az általuk képviselt kábeltelevíziós gyártók legújabb fejlesztéseit. A rendezvénynek a Ramada Resorts új szálloda és Aquaworlds sportcentrum adott otthont.A szakmai napok programja átfogta a mai modern KTV és IPTV hálózatok építéséhez és üzemeltetéséhez szükséges technológiai megoldásokat. A rendezvény a várakozáson felül sikeres volt, míg az eddigiekben szervezett hasonló nyári programok tapasztalata alapján mintegy negyven-ötven résztvevőre számítottak, addig ezúttal több mint 100 szakember, köztük a legnagyobb hazai kábelszolgáltatók képviselői vettek részt


Az eladók három fő témát jártak körül. Az egyik részben az IP alapú videótechnikáról, az új digitális fejállomási megoldásokról és a digitális tévészolgáltatásokról volt szó, a második rész az elosztó-hálózati (access) rendszerekkel foglalkozott, míg a harmadik "szekció" témája ez előfizetői adatkiszolgálás, az FttH alapú pont-pont Ethernet, az EttH, a GePON, valamint a DOCSIS 3.0 alapú internetszolgáltatás volt.

Az Astro cég V-16, X-8 és új kompakt fejállomás rendszerek technikai paramétereit, üzemeltetési tapasztalatait, az új DVB-C megoldásokat és IPTV lehetőségeket még a rendező cég szakembere, Pester Attila ismertette, de utána a külföldi partnerek képviselői következtek. A Teleste Luminato digitális fejállomás újdonságairól, a MyCast IPTV megoldásról, valamint az új fejlesztésű FttH rendszerekről Velja Godec beszélt.

Image Image
Az AppearTV előadója James Chance
Az Appear TV IP alapú, digitális fejállomás rendszerének újdonságait, valamint az azonos alapokon felépített fejállomás platform különböző alkalmazási konfigurációit James Chance mutatta be. Az ARRIS partnervállalattól Craig Coogan az (Euro)DOCSIS 3.0 integrált és moduláris CMTS megoldásairól, az előfizetői modemekről, valamint az EdeQAM berendezésről, Alain Helstroffer az Arris-C-Cor Access Platform HFC hálózati újdonságokról, illetve az RFoG és a GePON rövidítésű innovatív hálózati topológiákról tartott előadást.
A HFC Technics bemutatta új kibővített termék portfólióját, amely koaxilás drop és trönk kábeleket, optikai behúzó és légkábeleket, valamint a teljes körű optikai passzív termékskálát tartalmazza. Az új termékcsoportot Rozek László a HFC Technics, Takács Bálint a Fibtech, illetve Dr. Vajda László a Brand-Rex képviseletében ismertette.

A technikai bemutatók mellett a rendezvényen előadást tartott Barathi Tamás, a BNP PARIBAS LEASE GROUP üzletág vezetője, a technológiai eszközök, továbbá a pályázati projektek finanszírozási lehetőségeiről.
Image Image
A DigiHead Kft. előadásában Georgieff Zsolt
A szakmai napon "helyzetjelentést" kaptak a résztvevők a HFC Technics aktív közreműködésével létrejött DigiHead Kft. eddigi eredményeiről. Ez a vállalkozás a függetlenség megtartása mellet teszi lehetővé a teljes értékű DVB-C szolgáltatás bevezetését rendkívüli költséghatékonyság mellett. A DigiHead alkalmazásával jelenleg 14 helyen működik DVB-C elosztórendszer országszerte.
A szakmai napok újdonsági közül több először jelenik meg a HFC Technics jóvoltából a hazai piacon. Mindezekről a Média-Kábel-Műhold távközlési folyóirat szeptemberi számában részletesebb összefoglalót közöl.

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény