FőoldalArchívumMilliárdok háztartási elektromos gépek cseréjére
2009. június 11., csütörtök ::

Milliárdok háztartási elektromos gépek cseréjére

A KvVM alacsonyabb fogyasztású háztartási készülékek beszerzését, klímabarát otthonok és intézmények támogatását tervezi a Belgium és Spanyolország számára értékesített szén-dioxid kvóta forrásából. 28,2 milliárd forintot fognak szétosztani


A szén-dioxid egységek eladásából származó bevételből támogatná a kormány az erdőtelepítéseket és a háztartási elektromos gépek cseréjét. A június 3-án módosított rendelet szerint a szén-dioxid egységek értékesítésének bevételét csak olyan zöld beruházásra lehet fordítani, amely hosszú távon csökkentheti a károsanyag-kibocsátást.
A zöldtárca a kiotói szén-dioxid egységekből származó 28,2 milliárd forintból támogatja a pályázatokat: az épületek energiahatékonyságának növelését, a távfűtés korszerűsítését, a világítás és a közvilágítás energiahatékonyságát, de segíti a megújuló energia felhasználását is. Az összeget nem lehet a panelprogramban felhasználni abban az esetben, ha már megkezdték a beruházást, vagy megkötötték a szerződést. A kvóta vásárlója kikötheti a felhasználási célokat is, mint ahogy a belga és a spanyol állam is tette.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény