FőoldalArchívumKeeloq 3 ugrókódos fejlesztőrendszer új funkciókkal
2009. május 06., szerda ::

Keeloq 3 ugrókódos fejlesztőrendszer új funkciókkal

A Microchip ugrókódos megoldása, a KEELOQ-rendszer nagy népszerűségnek örvend olyan, nagy biztonságot igénylő távvezérlési és azonosítási feladatok megvalósításában is, mint az autóriasztók, garázskapunyitók, lakásriasztók és beléptetőrendszerek.A kor igényeihez igazodva egyre újabb és újabb biztonsági elemekkel bővül a KEELOQ-rendszer is, mint például a 128 bites titkosítókulcs vagy a differenciált teljesítményanalizációtól (DPA) is védő, szabadalmaztatott tanítási algoritmus


A KEELOQ® 3 Development Kit a Microchip KEELOQ-rendszerének megnövelt biztonságát szemlélteti a szabadalmaztatott biztonságos tanítási algoritmussal, mely a differenciált teljesítményanalizációs támadási technikáktól is véd. Az új technológia 128 bites titkosítókulcsokat, hosszabb adatátvitelt és kétirányú kommunikációazonosítást is lehetővé tesz. Emellett olyan alternatív kódolóalgoritmusokat is támogat, mint a XTEA és az AES. Ez a továbbfejlesztett mikrovezérlő-bázisú encodermegoldás az egyedi igényekhez igazítható, így még tovább fokozható a biztonság akár a későbbiekben is.
A költséghatékony KEELOQ® 3 fejlesztőrendszer segít a mérnököknek felgyorsítani a PIC mikrovezérlőkkel történő fejlesztést, valamint minden szükséges eszközt biztosít a programozáshoz és a hibakereséshez a biztonságos azonosítást igénylő alkalmazások széles skálájának tervezésekor. A kit egy 28 lábú, 8 bites PIC16F886 Flash mikrokontrollerrel szerelt vezérlőkártyát, 2 programozható adó-panelt, 1 vevőmodult és 1 PICkit™ 2 programozót tartalmaz. Az összes forrásfájl és mintaalkalmazás szintén megtalálható a mellékelt CD-n. A KEELOQ® II Development Kit tulajdonságain felül olyan robusztus és megbízható rendszerek hozhatók létre, melyek nagymértékben konfigurálhatók, és a Microchip teljes 8, 16 és 32 bites PIC mikrovezérlő-portfóliójára skálázhatók, megcélozva szinte az összes, biztonságos azonosítást igénylő alkalmazást. Néhány felhasználási példa: biztonsági rendszerek (beviteli egység, távoli érzékelők és hozzáférés-felügyelet), távirányítók (autóipar), ill. azonosítást végző alkalmazások (személyi azonosítás, vagyonvédelem).
A biztonsági rendszerek folyamatosan újabb kihívások elé néznek, hogy egy lépéssel a bűnözök előtt maradhassanak, akik egyre szofisztikáltabb módszerekkel támadják a jelenlegi rendszereket. A KEELOQ® 3 Development Kit megmutatja a tervezőknek, hogyan tudnak védekezni a teljesítményanalízis és a kriptoanalízis ellen, miközben még rugalmasabban alakíthatják ki saját alkalmazásukat sztenderd PIC mikrovezérlőkkel.

A KEELOQ® 3 Development Kit (DM303007) tartalma:

  • Vezérlőkártya egy 28 lábú, 8 bites PIC18F886 mikrokontrollerrel
  • 2 db programozható KEELOQ® adópanel, a felhasználó által elérhető tesztpontokkal (HCS362 encoder és PIC16F636 MCU, mely bemutatja a 128 bites titkosítókulcs-megoldást)
  • 1 vevőmodul
  • PICkit 2 programozó, mely többek között a kitben található eszközök programozására is képes (HCS362, PIC16F636 és PIC16F886)
  • MPLAB® IDE integrált fejlesztői környezet KeeLoq® 3-kiegészítés a mikrovezérlő konfigurációjához és programozásához
  • PC-n futó grafikus felhasználói felület
  • CD mintaalkalmazásokkal és forráskódokkal, melyek a KEELOQ adó- (encoder-) és vevő- (decoder-) megoldásokat szemléltetik, valamint a részletes dokumentáció és a felhasználói kézikönyv is megtalálható rajta.
További információ

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény