FőoldalArchívumJapán-magyar kockázati tőkealapot állít fel az MFB
2008. december 17., szerda ::

Japán-magyar kockázati tőkealapot állít fel az MFB

2008. december 15-én jelentették be, hogy 40 … 60% arányban 100 millió eurós kockázati tőke alapot állít fel az MFB és a japán SBI, amely elsősorban hazánk KKV szektorában kíván 3 … 4 éves befektetéseket eszközölni.A régióban ez az első olyan alap, amelyet egy állami tulajdonú bank és egy magánbefektető hozott létre közösen.

Az MFB Invest és a japán SBI Group japán-magyar kockázati tőke alapkezelő céget alapított ELAN SBI Capital Partners néven. A társaság első alapja a 100 millió euró tőkével rendelkező SBI Europe Fund, amelyet 40%-ban az előbbi, 60%-ban pedig az utóbbi társaság hozott létre a célból, hogy magyarországi befektetéseket eszközöljön. Az alap hazánk mellett a régióban is aktív befektető kíván lenni.

A meghirdetett befektetési politika szerint az alap elsősorban a KKV szektort kívánja tőkével ellátni, 1 … 20 millió euró között gondolkodik befektetésekben, amely várhatóan 5 … 7 millió euró körüli átlagos befektetési méretet jelent majd. Az alap a befektetéstől számított 3 … 4 éven belül kívánja majd befektetését realizálni és stabil menedzsmenttel, már létező árbevétellel rendelkező cégeket keres célpontnak. Szektor preferenciája nincs, de magas növekedési potenciált keres.

Az új magyar kockázati tőke alap létrejötte ékes példája annak, hogy egyre jelentősebb a japán befektetők fúziós és felvásárlási aktivitása régiónkban, sőt hazánkban is erősödik.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény