FőoldalArchívumÚjabb japán óriás születik?
2008. december 05., péntek ::

Újabb japán óriás születik?

A Panasonic a Sanyo felvásárlásáról tárgyal, ha az üzlet összejön, Japán legnagyobb elektronikai vállalata jöhet létre. A Panasonic közleménye szerint – ellentétben egyes sajtóértesülésekkel – még nem született megállapodás.


Érthető az izgalom, amit az összeolvadás híre okozott, hiszen ezzel az akvizícióval Japán legnagyobb elektronikai vállalata születhet meg. A házasulandó felek közül a plazmatévé-gyártásban világelső Panasonic a tőkeerősebb, a gyengélkedő Sanyo viszont a világ legnagyobb akkumulátor gyártója, és a világ hetedik legnagyobb napelem gyártója. A Panasonic, a Sanyo három fő részvényesével, a Goldman Sachsszal, a Daiwa Securities SMBC-vel és a Sumitomo Mitsui Bankig Co-val tárgyal. Ezen cégek birtokában van a Sanyo részvényeinek 70 százaléka. A Reuters értesülései szerint a tárgyalás már le is zárult, és hamarosan bejelentik az akvizíció révén létrejött legnagyobb Japán elektronikai vállalatot. A Panasonic közleménye szerint azonban egyelőre nem született megállapodás a 6,31 milliárd dolláros üzletben.
A felvásárlással a Panasonic célja egyértelműen a mobil eszközök, netbookok iránti kereslet felfutásával, és a hibrid-elektromos autók terjedésével párhuzamosan bővülő akkumulátor piac területén a piacvezető pozíció megszerzése, valamint a szintén dinamikusan fejlődő napenergia-iparban való minél nagyobb térhódítás.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény