FőoldalArchívumKomplett USB mikrovezérlő portfólió 8, 16 és 32 bites magokkal
2008. október 07., kedd ::

Komplett USB mikrovezérlő portfólió 8, 16 és 32 bites magokkal

A Microchip a 8, 16 és 32 bites USB mikrovezérlők legátfogóbb portfolióját nyújtja, amelynek minden elemét támogatja az ingyenesen letölthető, integrált fejlesztői környezet, az MPLAB IDE.A gazdag 8 bites USB PIC® mikrovezérlő családra építve bővítette választékát a Microchip, a kisfogyasztású, 16 bites PIC24F USB családdal, amely láb- és perifériakompatibilis a szintén új, nagyteljesítményű, 80 MHz-es, 32 bites PIC32 USB mikrokontrollerekkel.


E mellet a 8 bites eszközök választéka is tovább nőtt az alsó szegmensben egy költségtakarékos, kis helyigényű PIC18F1xK50 családdal. A teljes USB PIC mikrovezérlő vonalat támogatják az ingyenes USB szoftver stack megoldások és USB meghajtók.
A személyi számítógép piacon tapasztalható széleskörű USB adaptáció nagyszámú fejlesztői infrastruktúrát és felhasználói bázist eredményezett.
Ennek köszönhetően a beágyazott rendszerek tervezői is gyorsan megragadták az USB kínálta lehetőséget, hogy külső csatlakozásként e platformot alkalmazzák konzumer és ipari alkalmazásaikban. Lecserélve az olyan öreg kommunikációs interfészeket is, mint az RS232, az USB-vel termékeik új funkciókkal bővíthetik, miközben a tervezési és gyártási költségeket alacsonyan tudják tartani. A PC piaccal ellentétben a beágyazott alkalmazások sokkal jobban igénylik az interfész sokoldalúságát. Míg egy egyszerű beágyazott rendszer beéri perifériás működéssel, addig más esetekben szükség lehet az USB host funkcionalitásra vagy akár mindkét szerepkörre változatos igények esetében. A széles Microchip portfóliónak köszönhetően a tervezők lehetőséget kapnak a legmegfelelőbb eszköz kiválasztásához az adott USB alkalmazási feladathoz.
A PIC18F13K50 és PIC18F14K50 típusok (a PIC18F1xK50 családból) a legalacsonyabb áron elérhető USB processzorok a Microchiptől. Számos, csak magasabb árkategóriában jellemző tulajdonsággal rendelkeznek, amelynek köszönhetően a beágyazott USB alkalmazások széles körének igényeit képesek kiszolgálni. A PIC18F1XK50 mikrovezérlők számos kommunikációs interfésszel rendelkeznek: USB 2.0, I2C™, SPI és USART, amely lehetővé teszi hogy az USB és más beágyazott soros hálózat között közvetíthessenek.
A 12 tagból álló PIC24F USB sorozat a legkisebb fogyasztású (2,6 µA készenléti áram) nagy memóriás (max. 256 KiB Flash és 16 KiB RAM) 16 bites USB mikrovezérlő család a világon. Egyben az egyetlen 16 bites mikrokontroller család integrált USB 2.0 eszköz, beágyazott host, dual-role és OTG funkcionalitással. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a PIC24F képes egyszerűen és költséghatékonyan fejlett USB tulajdonságokkal kiegészíteni a beágyazott alkalmazásokat.
A PIC32 mikrokontrollerek integrált USB 2.0 OTG funkcionalitással még több teljesítményt és memóriát biztosítanak a tervezőknek, miközben megtartják láb-, periféria-, és szoftverkompatibilitásukat a Microchip 16 bites mikrovezérlőivel. A maximum 80 MHz-es működés, az akár 512 KiB Flash programmemória, ill. 32 KiB RAM és az USB OTG periféria a PIC32 USB családnak kisebb teljes bekerülési költséget és kisebb panelméretet tesz lehetővé.
Az összes új, 8, 16 és 32 bites USB PIC mikrokontroller családot támogatják a Microchip világszínvonalú fejlesztői rendszeri, beleértve az MPLAB IDE fejlesztői környezetet, az MPLAB REAL ICE™ emulátort, az MPLAB ICD 2 hibavadászt és az MPLAB PM3 univerzális programozót is, továbbá a különböző családokhoz készült MPLAB C fordítókat.
A Microchip a www.microchip.com/USB címen elérhető on-line USB tervező központtal is segíti a tervezési munkát. Itt minden szükséges anyag megtalálható az USB alkalmazások tervezéséhez, beleértve az oktatató, ill. technikai dokumentumokat, programozási támogatást, fejlesztőrendszer és chip információkat, áramköri diagramokat és technikai tréningeket. Ezek mellett a teljes forrása letölthető a Microchip ingyenes USB host stack, eszköz stack és osztály meghajtó szoftvereinek (HID, MSD, CDC, Custom).
Az USB OTG stack jelenleg bétatesztelés alatt van, a teljes verzió még ebben az évben megjelenik.

További információ

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény