FőoldalArchívumTovább terjeszkedik a Philips Magyarországon
2008. október 07., kedd ::

Tovább terjeszkedik a Philips Magyarországon

2008. szeptember 9-én kezdte meg a termelést a Philips új, világítástechnikai termékeket gyártó üzeme a Tolna megyei Tamásiban.A hollandiai székhelyű világcég erről az új gyártóbázisáról kívánja ellátni világítótestekkel egész Európát.


Benedikt Laux, a Royal Philips Electronics Közép-európai és Adriai Régiójának vezérigazgatója az ünnepélyes gyáravató alkalmából elmondta: az elmúlt három év során a cég világszerte mintegy tízmilliárd eurót fektetett be. A felvásárlási tevékenység része a tamási Massive lámpatestgyártó üzem megvásárlása is. (A Massive eredetileg belga családi vállalkozásként indult, jelenleg 240 dolgozót foglalkoztat, és több tulajdonosváltás után a Partners in Lighting International vállalat felvásárlásával került a Philips tulajdonába, amikor 2007 februárjában 561 millió euró értékben megvásárolta a CVC Capital Partners tőkebefektetési vállalattól.)
Molnár Csaba, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára köszöntőjében hangoztatta, hogy a Philips új akvizíciója a lehető legjobb időben érkezett Magyarországra. Jelenléte prosperitást, fejlődést, munkahelymegőrzést biztosít.
A 2,5 hektárnyi területen álló üzem gyárigazgatója, Rusznyák István a cég fejlődéséről szólva megemlítette, hogy míg korábban a Massive-termékek nagy szériában, közepes változatosságban készültek, ezzel szemben jelenleg 190 különböző Philips-termék gyártására képes az üzem. A kezdeti időkben 6–8 hét telt el a gyártás és a szállítás között, ami később 4–6 hétre rövidült, a Philips viszont már azonnali kiszállításra dolgozik.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény