FőoldalArchívumÚj, 2,4 GHz-es rádiós modul IEEE 802.15.4" támogatással
2008. szeptember 01., hétfő ::

Új, 2,4 GHz-es rádiós modul IEEE 802.15.4" támogatással

A vezeték nélküli kommunikáció egyre nagyobb szerephez jut a beágyazott rendszerek világában is. A Microchip új, MRF24J40MA moduljának segítségével az RF-tervezői ismeretekkel nem rendelkező fejlesztőmérnökök is egyszerűen és költséghatékonyan köthetik alkalmazásaikat rádiós hálózatokba. Az amerikai FFC által hitelesített modul a drága bevizsgálás feladatától is megszabadítja használóját. A Microchip PIC18F családot kibővítő „K” sorozata több funkcionalitást kínál hagyományos társaiénál, kedvezőbb áron. Ezen tulajdonságait az új gyártástechnológiának köszönheti


IEEE 802.15.4™ modulszintű megoldás 2,4 GHz-re

A MRF24J40MA FCC-hitelesített rádiófrekvenciás (RF) adó-vevő modul a 2,4 GHz-es, licenc nélkül használható, rövid hatótávolságú ISM-sávban dolgozik az IEEE 802.15.4™ specifikációnak megfelelően. Erre a specifikációra épül a ZigBee® és más, egyedi protokollok is. A modul a rádiós chip mellett tartalmazza a szükséges passzív elemeket, beleértve a PCB-antennát is, és több hitelesítéssel is rendelkezik a következő régiókra: Egyesült Államok (FCC), Kanada (IC) és Európa (ETSI). Ezek a hitelesítések pénzt és időt takarítanak meg mivel nem szükséges további NHH (Nemzeti Hírközlési igazgatóság) hitelesítés a saját vezeték nélküli alkalmazáshoz.

Komplett megoldás a rövid hatótávolságú IEEE 802.15.4 vezeték nélküli hálózatokhoz.
Az MRF24J40MA adó-vevő modul felületszerelhető, és a 8, 16, ill. 32 bites PIC® mikrovezérlők százaival képes együttműködni. A modult a Microchip PICDEM™ Z Demo Kit, valamint a ZENA™ Wireless Network Analyzer fejlesztőrendszerei is támogatják, ahogy a Microchip ingyenes ZigBee, MiWi™ és MiWi P2P (Peer-to-Peer) szoftver protokoll megoldásai is. Ha az említett fejlesztőrendszereket használjuk, akkor a modul lehetővé teszi, hogy RF-tervezési ismeretek nélkül is kis fogyasztású, vezeték nélküli hálózati terméket tervezzünk gyorsan és kis költséggel.
Számos vezeték nélküli hálózatot igénylő alkalmazáshoz ideális választás az MRF24J 40MA modul. Néhány példa: ipari monitorozás és vezérlés, otthon- és épületautomatizálás, távvezérlés, kis fogyasztású vezeték nélküli érzékelő-hálózat, fényerő-szabályozás és automatikus fogyasztásmérő-leolvasás.
Azok a tervezőmérnökök, akik saját alkalmazásukba szeretnék integrálni az MRF24J 40MA adó-vevő modult, a PICDEM Z 2.4 GHz Demontration Kit-tel (DM163027) ezt könnyen megtehetik. A rendszer egy pár fejlesztői kártyát tartalmaz a PIC18LF460 mikrovezérlővel, a ZENA hálózati analizátor és vezeték nélküli hálózatbeállító szoftverrel. A Microchip ZigBee, MiWi és MiWi P2P protokol stack megoldásai ingyenesen letölthetőek a Wireless Desing Center oldalról: www.microchip.com/wireless.
A MiWi P2P protocol stack támogatja a csillag- és a peer to peer vezeték nélküli hálózati topológiákat is, egy ultra kicsi, mindössze 3 KiB-os PIC mikrovezérlőbe tölthető kódba sűrítve. Ennek eredménye, hogy a rövid hatótávolságú vezeték nélküli megoldást keresők a stack használatával PIC mikrovezérlők százaiból választhatnak egyszerű node-ok közötti kommunikáció megvalósításához. Az új MiWi P2P szoftver sleepeng-node, active-scan és energy-detect funkciókkal is rendelkezik, amelyek robusztus működést garantálnak, és a telepes alkalmazások alacsony fogyasztás utáni igényeit is kielégítik.

További információért klikkeljen ide!

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény