FőoldalArchívum1212 helyett "csak" 751 dolgozót bocsát el a GE Zalában
2010. december 27., hétfő ::

1212 helyett "csak" 751 dolgozót bocsát el a GE Zalában

A GE 2009 októberében hozta nyilvánosságra, hogy összesen 14 ezer dolgozót foglalkoztató 14 magyarországi üzeméből a következő két évben mintegy 2700 alkalmazottat bocsát el, miután a gazdasági válság és hagyományos izzók gyártásának megszüntetése a tevékenységek átszervezésére kényszeríti

A GE Hungary 2011 végén mintegy 11 ezer dolgozót foglalkoztat majd, ezen belül a fényforrásgyártó üzletág létszámát 6 ezerre tervezik.

Végleges és személyre szabott döntés született arról, hogy a tavaly bejelentett 1212 helyett jövőre 751 dolgozót bocsátanak el a General Electric (GE) Hungary Kft. két zalai gyárából. A nagykanizsai fényforrásüzemből 706, míg a zalaegerszegi alkatrészgyárból 45 dolgozót küldenek el. A nagykanizsai GE Energy 128 dolgozót foglalkoztató ipari szűrőbetét gyártó üzemét már 2010 tavaszán bezárták.

A megmaradó 461 munkahely elsősorban annak köszönhető, hogy a gyártósorok egy részén a hagyományos lámpatestek helyett elsősorban olyan halogénizzók készülhetnek, amelyek iránt az utóbbi időben jelentősen megnőtt a kereslet. Ráadásul van esély arra, hogy tovább bővítsék a kompaktfénycső-gyártást, illetve különböző autólámpákhoz szükséges búrák is készüljenek a két zalai üzemben.

A GE Lighting és az ott érdekképviseletek, a város, valamint az illetékes állami szervek bevonásával közösen az elmúlt több mint egy év során olyan személyre szabott megoldásokat igyekeztek kialakítani, amelyek megnyugtatóan rendezhetik az elbocsátandó dolgozók döntő többségének sorsát. Ez igény szerint lehetett átképzés, anyagi támogatás, más munkáltatóknál való elhelyezés, saját vállalkozás indítása, illetve nyugdíjazás.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény