FőoldalÜzletGyőrben átadták a Melecs EWS GmbH új beruházását
2023. október 03., kedd ::

Győrben átadták a Melecs EWS GmbH új beruházását

Az osztrák elektronikai vállalat 4,5 milliárd forintos beruházásával 120 új munkahely jön létre

Melecs EWS GmbH magyarországi telephelye a győri ipari parkban található. Az osztrák cég a győri üzemének fejlesztéséhez 865 millió forintot kapott az államtól. Csarnokot és raktárterületet bővített, gépeket szerzett be. A hétfői gyáregységavatón elhangzott: a beruházás során a korábbi 4200 négyzetméteres termelői terület 1800 négyzetméterrel bővült. Bővültek a szociális helyiségek, közösségi terek, a raktár területe és kapacitása pedig majdnem 30 százalékkal nőtt. Az elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően a vállalat versenyképessége jelentősen javul, piaci pozíciója erősödik.

Az infrastrukturális beruházás magába foglalja a termelő területeken túl a tesztlabor bővítését is, valamint energiahatékony és környezetbarát klimatizálási rendszer kialakítását. A beruházás eredményeként a Melecs EWS GmbH jelentős mértékű árbevétel növekedést vár el. Az infrastruktúra bővítése mellett, amely alapvetően a gyártási feltételrendszer fejlesztését szolgálja, a projekt további célja a környezeti, az energetikai és az anyagtakarékosság, valamint a minőség további javítása volt.

Az Egyesült Államokban, Kínában és Mexikóban is jelen lévő vállalkozás 550 embert foglalkoztat Győrött. A Melecs EWS GmbH győri telephelyét 2010-ben alapították, a vállalat elektronikai vezérlőrendszerek gyártásával foglalkozik. Termékpalettájukon az autóipar, háztartási elektronika, valamint az ipari felhasználók számára készült szenzoros alkalmazások, vezérlő modulok, autóipari világítások szerepelnek. Vevőik között találjuk többek között a Bosch-Siemens-t, illetve az autóipar kiemelkedő szereplőit, mint az Odelót, a Hellá-t, SMR-t, Magna-t és vevőiket, mint az Audi, BMW, VOLVO, VW, Mercedes, Jaguar, Range Rover.

Fotó: www.melecs.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény