FőoldalÜzletAz USA-ban is betiltották a hagyományos izzókat
2023. augusztus 02., szerda ::

Az USA-ban is betiltották a hagyományos izzókat

Augusztus 1-jén lépett hatályba a hagyományos villanykörték gyártásának és árusításának tilalmáról szóló törvény az Amerikai Egyesült Államokban.

A villanyégők energiahatékonyságáról szóló jogszabályt még az Obama-adminisztráció idején iktatták törvénybe. A villanyégők új gyártási és forgalmazási szabályait az elmúlt években vita övezte az Egyesült Államokban, a republikánus törvényhozók egy része ellenezte a szigorítást, mert a fogyasztók választási szabadságának csorbítását látta a törekvésben, és attól tartott, hogy az új előírások komoly többletköltségeket jelentenek a gyártóknak. A most hatályba lépett törvény értelmében a hagyományos világító izzók és halogén égők többé nem árusíthatók és gyártásuk sem folytatható, a háztartásokban meglévők még felhasználhatók.

A jogszabály megtiltja az alacsony hatásfokú villanykörték importját az országba. A törvény által meghatározott energiahatékonysági szintet gyakorlatilag csak a LED-technológiájú villanyégők tudják biztosítani, amelyeket az árcsökkenéssel és minőségjavulással párhuzamosan egyre több amerikai család használ. Egy szövetségi adatbázis szerint az amerikai háztartásokban 2015 és 2020 között az energiatakarékos villanyégők aránya 4-ről 47 százalékra emelkedett

A szövetségi energiaügyi minisztérium számításai szerint az amerikai háztartások összességében évente mintegy 3 milliárd dollárt takarítanak meg azzal, hogy hagyományos izzók helyett LED-égőket használnak, a változás környezeti hatását illetően arra hívták fel a figyelmet, hogy ez 222 millió tonna szén-dioxid kibocsátását előzi meg 30 év alatt.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény