FőoldalÜzlet96%-os profitcsökkenés a Samsungnál
2023. július 10., hétfő ::

96%-os profitcsökkenés a Samsungnál

A valószínűsíthető ok: a telefonok és csipek iránti kereslet drasztikus visszaesése.

Mint arról a Reuters beszámolt, a Samsung Electronics közzétette a 2023. II. negyedévének előzetes eredményeit – a periódus történelmi mélységű számokat hozott. A menedzsment kalkulációja alapján az áprilistól június végéig tartó időszak 60 ezer milliárd wonos (kb. 46 milliárd dollárnak megfelelő, 1$ = 1.298,78 won) forgalmat produkálhatott, ami 22 százalékkal marad el az egy évvel korábbi periódusban realizált bevételtől. És ez még a dolgok szebbik részébe tartozik, ugyanis az üzemi eredmény szintjén 96 százalékos visszaesést mutatnak a számok. Ugyanis ha minden az eddigiek szerint folytatódik, úgy a nyereség 600 milliárd wonra (460 millió dollár) apadhat a 2022-ben elért 14 100 milliárdról.

2009 első negyedéve óta az idei második negyedév lehet a nagyvállalat legrosszabb három hónapos periódusa. Akkor a Samsung nyeresége 590 milliárd won volt. A keserű szájízt oldhatja, hogy a szakértők a mostaninál rosszabb számot, 555 milliárd wont jósoltak. Valószínűleg ez nagy szerepet játszott abban, hogy a közlemény nyilvánosságra hozatalát követően nem omlott össze a cég részvényárfolyama. A Samsung papírok a dél-koreai tőzsdén péntek délelőtt 1,4 százalékot gyengültek, ami csak egy kicsit rosszabb, mint az indexen megmutatkozó 0,6 százalékos csökkenés.

A cégvezetés szerint most a leglényegesebb kérdés az, hogy mit hoz a közeljövő. A piaci folyamatokból annyi előrevetíthető, hogy jelentős fellendülésre nem szabad számítani. Ugyanis a világgazdasági problémák és a geopolitikai feszültségek miatt a fogyasztók továbbra is nagyon óvatosan költik a pénzt. A piackutatók valamikorra az év legvégére várnak érzékelhető javulást például az okostelefonok és a személyi számítógépek szegmensében.

Forrás: www.reuters.com
Kép forrása: news.samsung.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény