FőoldalÜzletFekete volt a február az IC piac számára
2023. április 05., szerda ::

Fekete volt a február az IC piac számára

Tizennégy éve nem volt ekkora esés a chipeladások terén

Ábra forrása: WSTS

Éves és havi összevetésben is estek a globális chipeladások idén februárban a világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő Semiconductor Industry Association (SIA) szerint. A SIA az Egyesült Államok félvezetőiparának körülbelül 99 százalékát és a más országok chipgyártóinak körülbelül 66 százalékát képviseli.

A SIA honlapjára felkerült „World Semiconductor Trade Statistics” adatok szerint tavaly a globális chipeladások 3,2 százalékkal, 573,5 milliárd dollárra nőttek. Ehhez képest idén februárban a globális eladások éves összevetésben tizennégy éve a legnagyobb mértékben, 20,7 százalékkal, 39,7 milliárd dollárra estek az egy évvel korábbi 50 milliárd dollárról. A januári 41,3 milliárd dollárhoz képest a februári chipeladás 4 százalékkal csökkent.

Ha földrajzi régiónként tekintjük az eladásokat, akkor azt látjuk, hogy az amerikai kontinensen 14,8 százalékkal, Európában 0,9 százalékkal, Kínában 34,2 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben 22,1 százalékkal csökkentek az eladások éves összevetésben. Ugyanakkor Japánban 1,2 százalékkal nőttek. Januárhoz képest Észak- és Dél-Amerikában 5,3 százalékkal, Európában és Japánban egyaránt 0,3 százalékkal, Kínában 5,9 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben 3,6 százalékkal csökkent a chipértékesítés februárban.

Forrás: semiconductors.org

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény