FőoldalÜzletNagy-Britannia lehet az új Szilícium-völgy
2023. február 05., vasárnap ::

Nagy-Britannia lehet az új Szilícium-völgy

A brit kormány szerint a „technológiai szuperhatalommá” válás terve nem csak ambiciózus, hanem megvalósítható is.

Jeremy Hunt a brit kincstár kancellárja – azaz a pénzügyminiszter – január végi beszédében felvázolta a brit kormányzatnak a gyengélkedő gazdaság fellendítésére irányuló terveit. Egyebek között ismertette a felhívást, hogy az Egyesült Királyság legyen a „világ következő Szilícium-völgye”.

A kormány öt prioritásának egyikeként felvázolta a növekedésre vonatkozó jövőképet. Ugyanakkor a gyenge termelékenységre, az alacsony üzleti beruházásokra és a képzettségi hiányosságokra hivatkozva megemlítette az ország gyengeségeit is. Hunt megjegyezte, hogy az Egyesült Királyság fintech ágazata tavaly az Egyesült Államok után a második helyen állt finanszírozás tekintetében. Továbbá San Francisco és New York után a London/Oxford/Cambridge „háromszögben” van a világon a legtöbb technológiai vállalkozás.

Hunt ugyanakkor felszólította a brit vállalkozókat, hogy az amerikaiakhoz hasonló hozzáállást vegyenek fel, mondván az Egyesült Királyságban a kockázathoz való attitűd „óvatosabb mint az amerikai barátainké”.

Hunt úgy véli, hogy a „technológiai szuperhatalommá” válás terve nem csak ambiciózus, hanem megvalósítható is, és osztotta a kormány eltökéltségét, hogy ezt megvalósítsa. „Valaha minden nagyvállalat kisvállalkozásként kezdte. Éppen ezért nem fogjuk tudni felépíteni a világ következő Szilícium-völgyét, ha nem támogatjuk a dinamikusan fejlődő, új vállalkozásokat” – tette hozzá.

Jeremy Hunt, a brit kincstár kancellárja (Fotó: Gov.uk / CC BY 3.0)

Forrás: www.altfi.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény