FőoldalÜzletA WSRS szerint idén csökkenni fognak a félvezető eladások
2023. január 17., kedd ::

A WSRS szerint idén csökkenni fognak a félvezető eladások

Az intézmény 4,1 százalékos visszaesését prognosztizál.

A World Semiconductor Trade Statistics (WSTS) nevű, a félvezetők nemzetközi kereskedelmével foglalkozó statisztikai intézet előrejelzése szerint a tavalyi 4,4 százalékos növekedés után idén 4,1 százalékkal csökkenhet a félvezetők globális értékesítése. A WSTS szerint az eladások csökkenését a magas infláció és a végfelhasználói kereslet gyengülése okozza idén.

Ez azt jelenti, hogy 2023-ban várhatóan mintegy 557 milliárd dollár értékben adnak el félvezetőket világszerte, szemben a tavalyi – még nem végleges adatnak számító – több mint 580 milliárd dollárral. 2021-ben egyébként 555,9 milliárd USD volt az eladások értéke (amikor is tízéves növekedési csúcsot értek el, 26,3 százalékkal).

A WSTS előrejelzése szerint az idei esést különösen a (Japán nélkül tekintett) ázsiai és csendes-óceáni térségbe irányuló szállítások 7,5 százalékos csökkenése okozza majd. Ugyanakkor a többi régióban mérsékelt növekedés lesz tapasztalható: Észak- és Dél-Amerikában 0,8 százalék, Európában és Japánban egyaránt 0,4 százalék.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény