FőoldalÜzletA Lenovo Üllőn nyitotta meg első európai gyártóüzemét
2022. június 15., szerda ::

A Lenovo Üllőn nyitotta meg első európai gyártóüzemét

A gyár elsősorban szerver-infrastruktúra, tárolórendszerek, valamint csúcskategóriás PC-munkaállomások építését végzi

A két három emeletes épületben, közel 50 000 négyzetméteren működő új létesítmény a Lenovo egyik legnagyobb gyártóüzeme, és az első saját gyára Európában. A gyártósor naponta több mint 1000 szervert és 4000 munkaállomást képes létrehozni, mindegyiket az ügyfelek igényeire szabva. A cég szerint az automatizálási képességek gyárszerte mindenhol megtalálhatóak, beleértve az épületirányítási rendszert, amely az üzemben és a logisztikai területen működik a hőmérséklet, a páratartalom, az eszközök állapotának és a DIMM robotok címkézésének nyomon követésére. A gyár már most is több mint 1000 teljes munkaidős alkalmazottat foglalkoztat különböző mérnöki, vezetői és operatív munkakörökben, és a létszám tovább fog növekedni, ahogy a létesítmény a teljes kapacitás felé halad.

Az új, kifejezetten erre a célra épített épületet 0,5 megawatt kapacitású napelemekkel szerelték fel, ami egy kisebb falu energiaellátásához elegendő. A vállalat hangsúlyozza: az eszközök helyi gyártása drámaian csökkenti a termékek szállítási idejét és távolságát, így hatékonyabb és fenntarthatóbb áruszállítási lehetőségeket biztosít.

A Lenovo közleménye szerint az erős infrastruktúra, a képzett munkaerő és az Európa közepén elhelyezkedő Magyarország tökéletes helyszínt biztosít a Lenovo első európai saját gyártóüzemének. A beruházást a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) helyi kormányzati ösztönzőkkel támogatta.

Forrás: Lenovo

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény