FőoldalÜzlet35 évig csalt a Mitsubishi Electric
2022. május 09., hétfő ::

35 évig csalt a Mitsubishi Electric

A világcég elismerte, hogy évtizedekig hamis eredményeket tettek közzé.

A világ egyik vezető elektromos és elektronikai termékeket gyártó vállalata nemrégiben elismerte, hogy évtizedeken át hamis eredményeket tett közzé a transzformátorainak tesztjeivel kapcsolatban. A dokumentumok alapján bebizonyosodott, hogy a japán vállalat valóban felülírta a vizsgálatok eredményeit, ráadásul a berendezések kialakítása sem minden esetben felelt meg a vállalat belső előírásainak vagy a megrendelők elvárásainak. Az egyik típusú transzformátor esetében például a teszt során eltitkolták, hogy fennállt a túlmelegedés veszélye, és az évtizedek során több mint 8300 ilyen transzformátort értékesített a Mitsubishi Electric, melyeknek a 40 százalékánál nem megfelelően hajtották végre a teszteket.

A cég 35 év alatt csaknem 85 000 légkondicionáló berendezést és 1500 kompresszort értékesített vasúttársaságoknak. Nemrégiben viszont nyilvánosságra hozták annak a külső bizottságnak a megállapításait is, mely azt vizsgálta, hogy a Mitsubishi Electric a Japánba és külföldre szállított transzformátorok tesztadatait is megváltoztatta-e.

A Mitsubishi Eletric ügyvezető igazgatója korábban már lemondott a botrány miatt, mely amiatt robbant ki, hogy a légkondicionáló berendezések és vonatoknál használt kompresszorok esetében a cég meghamisította az adatokat, és „három évtizeden keresztül szisztematikusan megtévesztett” mindenkit.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény