FőoldalRendszerintegrátorVezető vasúti technológiák a berlini InnoTrans szakkiállításon
2016. szeptember 29., csütörtök ::

Vezető vasúti technológiák a berlini InnoTrans szakkiállításon

A most piacra dobott, innovatív, új generációs vontatási transzformátor és akkumulátortöltő fontos lépést jelent az ABB fenntartható közlekedésről alkotott jövőképe megvalósításának irányába

Az ABB a gördülőállomány és az infrastruktúra terén innovatív vasúti technológiák széles skáláját mutatta be az InnoTrans szakkiállításon Berlinben, 2016. szeptember 20-23. között. A kétévente megrendezett kereskedelmi vásár a közlekedési ágazat legjelentősebb nemzetközi rendezvénye, ahol a legújabb áru- és személyszállítási technológiákat vonultatják fel. Az ABB a legújabb vontatási és energetikai technológiáit, valamint szolgáltatás- és eszközgazdálkodási megoldásait mutatta be a vasúti gyártók, a vasút- és hálózatüzemeltetők számára, akiket az ABB megbízható, energiahatékony és intelligens megoldásokkal kíván támogatni.

Világpremierként az ABB most mutatta be először a szakembereknek az Effilight® vontatási transzformátorát, amelynek egyedi konstrukciója lehetővé teszi, hogy jelentősen csökkentsék a működéséhez szükséges olajmennyiséget. Ennek köszönhetően a technológia jelentős súlycsökkentést és energia-megtakarítást garantál a vasúti járműgyártók és vasútüzemeltetők számára. Az ABB most vezeti be a piacra az új generációs akkumulátortöltőjét is. A szilícium-karbid félvezetők technológiáján alapuló akkumulátortöltő a legkompaktabb kialakítás és a legnagyobb fajlagos teljesítmény mellett, magas fokú megbízhatóságot és könnyű karbantarthatóságot kínál.

„Az ABB az InnoTrans kiállításon azokat az innovatív technológiákat helyezte a fókuszba, amelyek segítségével a vevőink úgy érhetik el az üzemeltetési és pénzügyi céljaikat, hogy közben csökkenteni tudják a káros környezeti hatásokat is” – mondta Jean-Luc Favre, az ABB 'Rail Industry Sector Initiative' vezetője. “A közlekedést és az infrastruktúrát az ABB Next Level stratégiája szintén prioritási területnek tekinti, de fontos elemét jelenti vállalatunk hosszú távú elkötelezettségének éppúgy, mint a bemutatott termékeinknek, amelyek egyaránt azt a távlati célunkat szolgálják, hogy a fenntartható közlekedés megvalósításával egy még jobb világot teremtsünk.”

Az ABB bemutatta a kiváló energiahatékonyságú vontatási konverterét is, amely átveszi a régi GTO átalakítók szerepét a Re460-s sorozatú mozdonyokban. Az új IGBT-átalakítók javítják a vonat rendelkezésre állását, csökkentik az üzemeltetési költséget, a mozdony élettartamát pedig akár 20 évvel is meghosszabbítják. A kiállított termékek közül említést érdemel még az ABB moduláris Conceptpower DPA 120/240 szünetmentes tápegysége (UPS) is, amely a vasúti hálózatok számára maximális rendelkezésre állást nyújt, így azokon a forgalom zökkenőmentesen és biztonságosan folyhat. Kiállították a dízelmozdonyokhoz gyártott rugalmas és nagy teljesítményű turbófeltöltőket, valamint a gördülőállománynál alkalmazható kompakt, nagy teljesítményű, “Pluto” márkanevű, felhasználóbarát biztonsági PLC-t (programozható logikai vezérlőt) is.

Az ABB által kínált szolgáltatások részeként az ABB érzékelő- és szoftveralapú megoldásokat is bemutatott, amelyek – összhangban a vállalat Eszközök, Szolgáltatások és Emberek Hálózata (IoTSP) rendszerével – megkönnyítik az üzemeltetés- és információtechnológiák integrálását, és lehetővé teszik az 'Asset Health Management' bevezetését.

Az ABB az energetikai és automatizálási termékek és megoldások széles skáláját kínálja a vasúti és a közlekedési szektor számára. Ezekkel a költséghatékonyságot kínáló termékekkel és megoldásokkal energiahatékonyság érhető el, és csökkenthető a széndioxid-kibocsátás. A környezeti értékek miatt érzett növekvő aggodalom, a gyors urbanizáció, a személyek és árucikkek egyre gyorsabb szállítása iránti növekvő igény, valamint a változékony üzemanyagárak azok a szempontok, amelyek miatt az ABB a vasutat stratégiai jelentőségű prioritási területként kezeli.

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény