FőoldalKonstruktőrAz ABB a világ egyik legnagyobb akkumulátoros energiatároló rendszerét helyezte üzembe
2023. október 09., hétfő ::

Az ABB a világ egyik legnagyobb akkumulátoros energiatároló rendszerét helyezte üzembe

A Fülöp-szigetek napjainkban arra törekszik, hogy villamosenergia-rendszerébe egyre több. A Fülöp-szigetek napjainkban arra törekszik, hogy villamosenergia-rendszerébe egyre több megújuló energiaforrást integráljon. Ennek keretében az ország egy egyedülállóan nagy teljesítményű, országos hálózatra csatlakoztatható akkumulátoros energiatároló rendszerrel (Battery Energy Storage System/BESS) kívánja stabilizálni az áramhálózata megbízhatóságát. A Bataan tartományban lévő Limay településen létesített akkumulátoros energiatároló rend-szert az ABB szállította a San Miguel Corporation Global Power Holdings Corphoz tartozó Universal Power Solutions Inc. (UPSI) számára.

A Limay településen kivitelezett létesítmény részét képezi annak az UPSI-val kötött szerződéscsomagnak, amelynek célja, hogy egy 240 MW teljesítményű BESS-megoldás segítségével a Luzon és Visayas szigeteken növeljék a fülöp-szigeteki ellátás megbízhatóságát és stabilitását.

A San Miguel Global Power Limay városában létesített BESS-rendszert a Fülöp-szigetek elnöke, Ferdinand R. Marcos Jr. avatta fel, 2023 márciusában. Az ABB a telephelyen 50 MW teljesítményű, teljes körű BESS-megoldást telepített, amelynek feladata, hogy Luzon fő szigetén javítsa a villamosenergia-hálózat megbízhatóságát és stabilitását. A megoldást úgy tervezték, hogy akadályozza meg a nagy frekvenciaeltérések kialakulását, ami a költséges berendezések károsodását, a villamosenergia-rendszer meghibásodását és áramszüneteket eredményezhet.

A Fülöp-szigetek elsődleges energiaellátásának jelentős része még mindig fosszilis tüzelőanyagokon alapul, ami az országot sebezhetővé teszi az emelkedő energiaköltségekkel és a piaci ingadozásokkal szemben, miközben az energiatermelés jelentős CO2-kibocsátással is jár. A szigetország ki van téve a trópusi viharoknak és természeti katasztrófáknak is, amelyek kedvezőtlenül hatnak az energetikai infrastruktúrára. E kihívások kezelése érdekében a Fülöp-szigetek – miközben felgyorsítja a nettó zéró CO2-kibocsátással járó energiaellátást célzó programja végrehajtását–, 2030-ra az energiatermelése 35 százalékát, míg 2040-re 50 százalékát kívánja megújuló energiaforrásból fedezni. A Fülöp-szigeteknek a megújulók energiamixen belüli részarányát 2022-re 22%-ra sikerült emelnie.

Az UPSI stratégiai partnerével, az ABB-vel együttműködve innovatív megoldást dolgozott ki azzal a céllal, hogy növelje a terület elektromos ellátásának megbízhatóságát, amelynek működése nagyon érzékeny az automatikus terheléscsökkentésre és a frekvenciaingadozásra.

A most létesült rendszer az ABB első eStorage Max típusú, előszerelt, moduláris, nagy teljesítményű BESS-rendszere, amelyet a vállat komplett megoldásként szállított a Fülöp-szigetekre és az ázsiai csendes-óceáni térségbe. A megoldás célja, hogy jelentősen csökkentse a hálózatban az áramkimaradásokat okozó egyensúlytalanságokat, és ezáltal lehetővé tegye a helyi ipar megerősödését és a gazdasági növekedést. Emellett támogatja a megújuló energiaforrások, például a szélvagy napenergia hálózatba való integrálását is.

A BESS intuitív interfészeként az ABB eStorage OS energiamenedzsment rendszere került telepítésre, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a hálózati paraméterek alapján valós idejű döntéseket hozzanak a teljesítmény stabilitásának biztosítása érdekében.

A rendszer bonyolult igényeinek kielégítésére, valamint az egyszerű és gyors szerelés biztosítására az ABB olyan teljes körű megoldást fejlesztett ki, amely szabványosított, skálázható és moduláris építőelemeket használ. A BESS magában foglalja az akkumulátortokozatokat, az EcoFlex eHouse-okat, az UniGear ZS1 középfeszültségű kapcsolóberendezéseket, valamint az integrált skid egységre szerelt transzformátorokat és invertereket is.

Az építőkocka-rendszerű konstrukciók energiatároló modulok és energiaelosztó berendezések integrált kombinációját tartalmazzák, amelyek teljesítménye növelhető vagy csökkenthető az adott helyszín követelményeinek megfelelően. A telepítési időszak mintegy 30%-kal csökkent, mivel az összes berendezést teljesen integráltan és előzetesen tesztelve szállították. E megközelítésmód alkalmazása szűkítette a helyszíni munkálatok terjedelmét, és csökkentette a kapcsolódó költségeket.

A projektről itt ismerhet meg további információkat

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény