FőoldalKonstruktőrKálium-ion akkumulátorokkal váltanák ki a lítium-ion akkukat
2024. augusztus 12., hétfő ::

Kálium-ion akkumulátorokkal váltanák ki a lítium-ion akkukat

Ceruzaelem méretben mutatták be a világ első kálium-ion akkumulátorát

Három éve alapították Texasban a Group1 akkumulátorfejlesztő céget, melynek célja meghaladni napjaink Li-ionos technológiáját. Az ő fejlesztésük a világ első kálium-ion akkumulátora (KIB), amely megfelelő alternatívát kínálhat a jelenleg elterjedt lítium-ion akkukkal szemben. A 18650-es (a nálunk használatos elnevezése szerint ceruzaelem) méretű hengeres akkumulátorcella megoldja a lítium-ion akkumulátorok számos problémáját. Szabvány méretüknél fogva kompatibilisek a meglévő eszközökkel és infrastruktúrával, zökkenőmentesen integrálhatók a meglévő lítium-ion akkus folyamatokba. Mindez segíthet elkerülni a költséges átszerelést és újratervezést.

A technológia mentes az olyan kritikus ásványi anyagoktól, mint a nikkel, a kobalt, a réz vagy a lítium. A Group1 18650-es akkumulátorai kereskedelmi forgalomban kapható grafit anódokat, szeparátorokat és elektrolitkészítményeket használnak. Ez stabilabb ellátási láncokat és alacsonyabb termelési költségeket eredményezhet.

Az új akkumulátor 3,7 V névleges feszültséggel és a lítium-vas-foszfát akkumulátorokéhoz hasonló energiasűrűséggel büszkélkedhet, így sokféle alkalmazásra alkalmas. A kezdeti mintákat már elküldték a legfontosabb OEM-eknek és cellagyártóknak.

Meg kell azonban jegyezni, hogy bár a kálium-ion akkumulátorok valóban ígéretesek a teljesítmény és a fenntarthatóság szempontjából, a technológia még a kezdeti szakaszában tart. A széles körű alkalmazáshoz még olyan kihívásokat kell megoldani, mint az energiasűrűség optimalizálása és az élettartam meghosszabbítása.

Szöveg és kép forrása: group1.ai

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény