FőoldalRendszerintegrátorA robotok pontos és alkalmazkodóképes elektronikai gyártást biztosítanak
2023. szeptember 04., hétfő ::

A robotok pontos és alkalmazkodóképes elektronikai gyártást biztosítanak

A robotok segíthetnek az elektronikai gyártóknak optimalizálni a gyártást, valamint gyorsan és rugalmasan adaptálni folyamataikat, hogy lépést tudjanak tartani a fogyasztási termékek rövid életciklusaival. HT Choong, az ABB Robotics elektronikai szegmensének értékesítési és marketing menedzsere elmagyarázza, hogyan.

Legyen szó hordható elektronikai eszközökről, mobiltelefonokról, otthoni szórakoztató rendszerekről vagy intelligens járművekről, megállapíthatjuk, hogy a modern fogyasztók imádják az elektronikus kütyüket. Az ezek iránti lelkesedés nem látszik enyhülni, mivel az előrejelzések szerint az elektronikai cikkek globális fogyasztási piacának volumene 2030-ra meghaladja majd az 1050 milliárd dollárt*. Ugyanakkor a növekvő kereslet kielégítése során az iparágnak kihívásokkal kell szembenéznie.

Az elektronikai gyártás rendkívül összetett. A nagy alkatrészsűrűség, a többrétegű struktúrák és az apró, kényes alkatrészek hatalmas pontosságot igényelnek az összeszerelés során. A pontosság és az ismételhetőség elengedhetetlen, miközben a gyártási megoldásoknak gyorsnak, hatékonynak, kompaktnak és megbízhatónak kell lenniük.

Eközben a fogyasztók továbbra is ki vannak éhezve a legújabb, "kötelezően beszerzendő" készülékre, ami arra kényszeríti a gyártókat, hogy folyamatosan módosítsák a gyártósorokat az új termékek iránti állandó kereslet kielégítése érdekében. Csak a legrugalmasabb megoldások képesek lépést tartani a változó piaci igényekkel és megóvni a meglévő beruházásokat.

A robotok kiválóan alkalmasak a fogyasztási elektronikai ipar támogatására a gyártás minden szakaszában, az alkatrészgyártástól és a NYÁK-összeszereléstől (nyomtatott áramköri lapok összeszerelése) a tesztelésig és a késztermékek csomagolásáig. Sőt, a szimulációs szoftverek legújabb generációja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a robotokat virtuálisan "megtanítsák" új feladatokra, mielőtt bármilyen változtatást eszközölnének a fizikai gyártósoron. Ez az új feladatok és eljárások zökkenőmentesebb bevezetését eredményezi, lehetővé téve a gyártók számára, hogy szükség szerint gyorsabban és rugalmasabban alkalmazkodjanak az új igényekhez.

Megfelelni a kihívásoknak, megragadni a lehetőségeket

A robotok általában rugalmasabbak, mint a hagyományos gépek, mivel szükség szerint programozhatók új feladatok elvégzésére. Az ABB robottervezési és programozási szoftvere, a RobotStudio® ezt az alkalmazkodóképességet a következő szintre emeli.

A RobotStudio kategóriájában legjobb virtuális vezérlőtechnológiája a képernyőn megjelenő szimulációt (vagy digitális ikreket) használja arra, hogy pontosan megjelenítse, a robot miként fog mozogni élőben, a gyártósoron. Ez a modell lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy virtuális környezetben építsenek, teszteljenek és finomhangoljanak robotberendezéseket, még mielőtt bármilyen változtatást tennének a valós gyártósoron. Ez felgyorsítja az üzembe helyezést, minimalizálja az üzemzavarok számát, és nagyságrendekkel növelheti a termelékenységet.
Az ABB robotok előnyei azonban itt még nem érnek véget.

Az elektronikai alkatrészek aprók, és az összeszerelés során felmerülő bármilyen pontatlanság súlyosan befolyásolhatja a gyártási teljesítményt és a hibák számát. Az ABB robotjai pontosak, és magas fokon biztosítják az ismétlődő pozícionálást és stabilitást, amelyek együttesen növelik a termelés mennyiségét, hatékonyságát és kibocsátóképességét. Ezt az ABB TrueMove és QuickMove mozgásvezérlési technológiái teszik lehetővé, amelyek nagy pontosságot, sebességet, ciklusidőt, programozhatóságot és külső eszközökkel való szinkronizálást tesznek lehetővé.

A sebességet és a pontosságot tovább növeli az innovatív High Speed Alignment szoftver, amely vizuális szervótechnológiát biztosít a hattengelyes robotokhoz. Ez az elektronikai gyártáshoz kifejlesztett, egyedülálló technológia 70 százalékkal csökkenti a ciklusidőt, miközben 50 százalékkal növeli a pontosságot, így lehetővé teszi a nagy precizitást olyan alkalmazásokban, mint az összeszerelés, az alkatrészek rendezése/irányba állítása, a munkadarab szerszámba való befogása vagy behelyezése, valamint az alkatrész készülékbe helyezése.

Az ABB robotportfóliójában olyan modellek is megtalálhatók, amelyek alkalmasak tisztatéri használatra, ahol több funkció együttesen minimalizálja a szennyeződés kockázatát. Ezek közé tartozik az ellenálló külső festés, amely nem oldódik fel, ha tisztítószerekkel érintkezik, és a kialakítás, amely minimalizálja a baktériumoknak megtelepedést elősegítő rések mennyiségét. A részecskeszűrő és a teljesen zárt kialakítás megakadályozza, hogy a zsír, az olaj és a részecskék beszennyezzék a termékeket.

Az ABB ESD (elektrosztatikus kisülés) elleni védelemmel ellátott robotokat is kínál.

Az ABB helytakarékos kisméretű robotjai különösen hasznosak a kisebb elektronikai készülékek gyártásához. Ezek közé tartozik az IRB 1010, amely akár 1,5 kg hasznos terhet is képes kezelni, és kategóriájában vezető, 0,01 mm-es ismétlési pontosságot kínál. Emellett 30 százalékkal kisebb, mint a korábbi modellek. Hasonlóképpen, az IRB 1100 optimalizált, 10 százalékkal kisebb helyigénnyel és több mint 20 százalékkal kisebb tömeggel rendelkezik a szűk helyen való könnyebb telepítés érdekében.

A vezető globális beszállítónak számító ABB Robotics globális szerviztámogatást és a robotok, az alkalmazásspecifikus robotcellák és a funkciócsomagok széles termékportfólióját kínálja, amelyek célja a specifikáció és a telepítés megkönnyítése. A legmagasabb szintű teljesítmény, üzemidő és élettartam biztosítása érdekében egyedi szolgáltatási csomagok alakíthatók ki, legyen szó akár egyetlen robotról, alkalmazáscelláról vagy teljes rendszerről. A több mint 53 országban és több mint 100 helyszínen működő, több mint 1300 szervizes szakemberből álló globális támogatási hálózat biztosítja, hogy bármilyen probléma vagy kérdés gyorsan megoldható legyen, és a szakértői segítség és támogatás éjjel-nappal elérhető legyen.

* Globális szórakoztató elektronikai piac alakulása terméktípus (háztartási készülékek, okoseszközök, kézi eszközök és egyéb), alkalmazás (személyes és professzionális), értékesítési csatorna (online és offline) és régió szerint; előrejelzési időszak 2023 - 2030, REPORTSINSIGHTS CONSULTING PVT LTD

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény