FőoldalÜzletTízszeres sávszélességet ad a Huawei 5.5G fejlesztése
2022. május 03., kedd ::

Tízszeres sávszélességet ad a Huawei 5.5G fejlesztése

Az 5.5G technológia másodpercenként 10 gigabit sebességű, bárhol elérhető hálózati kapcsolatot tesz majd lehetővé

Ken Hu, a Huawei soros elnöke a 19. Huawei Global Analyst Summit csúcstalálkozón tartott előadásában elmondta: "Jelenleg három területre összpontosítunk: az innovációhoz való hozzáállásunk megerősítésére, az összes iparág felszerelésére a digitális átálláshoz szükséges eszközökkel és tudással, valamint az alacsony szén-dioxid-kibocsátású világ kiépítésének elősegítésére.”

Az eseményen elhangzott, hogy a mobil szélessávú adathasználat tíz év alatt havi 0,24 exabájtról 250-szeresére, havi 60 exabájtra növekedett globálisan. A Huawei szerint a jövőben a digitális technológia iránti igény miatt évtizedenként megszázszorozódik majd az adathasználat mértéke. A vállalat úgy látja, hogy az összekapcsolódás iránti igény sem ismer határokat, és az iparágak digitalizációja a megfelelő, stabil működés érdekében nagyon magas követelményeket támaszt késleltetés és a megbízhatóság terén. A Huawei célja, hogy mindenhol elérhetővé tegye a másodpercenként 10 gigabit sebességű kapcsolatot, amire a jelenlegi hálózatok még nem képesek, ezért mindez komoly kihívást jelent.

Erre választ jelent a szélessávú hálózatok következő evolúciós állomása, az 5.5G és F5.5G, amelyek hiánypótló hálózati követelmények szélesebb körét támogatják majd, beleértve magasabb szintű otthoni hálózati élményt, valamint az ipari felhasználáshoz szükséges alacsony késleltetést és magas megbízhatóságot. A Huawei két éve indította útjára az 5.5G vízióját, mostanra pedig nemcsak a fejlesztésében állnak jól, de már számos kulcskomponensét tanúsították a technológiának.

Forrás: Huawei

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény