FőoldalÜzlet200 új munkahely létesül a Sensirion most átadott debreceni üzemében
2021. szeptember 29., szerda ::

200 új munkahely létesül a Sensirion most átadott debreceni üzemében

A digitális mikroszenzorok és rendszerek vezető gyártója, a svájci Sensirionnak a debreceni az első olya gyára, amit az anyaországon kívül, Európában hoztak létre.

Az 5000 négyzetméter alapterületű üzemben idén ötven fő kezdi el a munkát, de ha minden a tervek szerint halad, néhány év alatt – ahogy a gyár bővül – a munkavállalók száma eléri majd a kétszázat. A debreceni telephely vezetője Ábrahám László, aki sokáig állt az NI Hungary élén.

Nem csak már futó termékek gyártását hozzák Debrecenbe, hanem új termékek gyártása is indul majd itt magyar mérnökök közreműködésével. Az itt készült termékeket elsősorban áramlásmérésekre fogják használni például az autóiparban vagy az egészségügyben, később pedig hőmérséklet- és páratartalommérő eszközöket is gyártanak majd.

A Sensirion Holding a digitális mikroszenzorok és rendszerek vezető gyártója. A termékválaszték tartalmaz többek között gáz- és folyadékáram-érzékelőket, nyomáskülönbség-érzékelőket, illetve környezeti érzékelőket a páratartalom és hőmérséklet mérésére, illékony szerves vegyületek elemzésére, továbbá szén-dioxid és részecskék elemzésére. A Sensirion érzékelőket általában az autóiparban, az egészségügyben, különböző ipari területeken és a lakossági fogyasztói piacon használják.

A Sensirion-termékek egyik legfontosabb jellemzője a szabadalmaztatott CMOSens technológia, amely lehetővé teszi az érzékelő elem, a logikai áramkörök, a kalibrációs adatok és a digitális interfész intelligens rendszerbe történő integrálását egyetlen chipen belül. A Sensirion termékei iránt a világjárvány idején is nőtt a kereslet. A svájci cég ugyanis olyan szenzorokat is gyárt, amelyeket lélegeztetőgépekben használnak.

Forrás: www.sensirion.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény