FőoldalÜzletIsmét nőtt a globális félvezető értékesítés
2021. április 15., csütörtök ::

Ismét nőtt a globális félvezető értékesítés

A világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szövetség, a SIA adatai szerint februárban éves szinten nőtt a félvezetők globális eladása

smd low

A SIA az amerikai félvezető-gyártó ágazat 98 százalékát, és a világ nem amerikai chipgyártóinak a kétharmadát tömöríti. A szervezet adatai szerint 2020-ban 439 milliárd dollár értékben értékesítettek chipeket világszerte, ami 6,5 százalékkal meghaladta a 2019. évit. A SIA a chipeladások további növekedésére számít az idén. Ezt a várakozást alátámasztják a honlapjukra felkerült adatok is. Ezek szerint a második hónapban 39,6 milliárd dollár értékben értékesítettek félvezetőket a világon, ami 14,7 százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbi 34,5 milliárd dollárt. A januári 40,01 milliárd dollárhoz viszonyítva a februári értékesítés ugyanakkor 1 százalékkal csökkent.

sia global semicon sales

Februárban Kínában 18,9 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Kínát és Japánt leszámítva) 18,2 százalékkal, Észak- és Dél-Amerikában 9,7 százalékkal, Japánban 7,6 százalékkal, Európában pedig 6,8 százalékkal nőtt éves összevetésben az eladás.

Januárhoz képest az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Kínát és Japánt leszámítva) 1,5 százalékkal, Európában pedig 0,8 százalékkal nőtt az eladás februárban, amikor az értékesítés stagnált Kínában, 3,4 százalékkal csökkent Japánban, illetve 5,9 százalékkal esett Észak- és Dél-Amerikában.

Forrás: MTI

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény