FőoldalÜzletKínai a világ legnagyobb akkumulátorgyára
2019. július 18., csütörtök ::

Kínai a világ legnagyobb akkumulátorgyára

Az idei év első felében az elektromos járművek növekvő keresletének köszönhetően több mint megduplázta bevételét a kínai Contemporary Amperex Technology Co., Ltd. (CATL). A legnagyobb kínai és egyben a világon is legnagyobb akkumulátorgyártó vállalat a sencseni tőzsdének benyújtott előzetes jelentésében nyereségének 120-150 százalékos növekedését jelezte előre a január-júniusi periódusra az egy évvel korábbihoz képest. A cég eszerint 2,00-2,28 milliárd jüan (290 millió dollár) nyereségre számít az idei év első felében. A CATL építi a türingiai akkugyárat is

Az elektromos és hibrid hajtású, Kínában NEV (new energy vehicles) kategóriába sorolt járművek értékesítése éves bázison 80 százalékkal nőtt júniusban, az év első felében pedig 49,6 százalékkal. A járműpiaci értékesítések eközben az első fél évben 12,4 százalékkal csökkentek Kínában.

Mint arról honlapunkon már hírt adtunk, a CATL tavaly írt alá megállapodást Türingia tartománnyal arról, hogy Európába hoz egy hatalmas akkumulátorgyárat. Az első megrendelő már meg is van, a BMW a beruházási döntés nyilvánosságra hozatalával egy időben jelentette be, hogy 2021-től másfél milliárd euró értékben vásárol akkumulátor-cellákat a CATL erfurti üzeméből, amelyeket 400 kilométerre fekvő dingolfingi BMW üzemben szerelnek majd össze az elektromos autókba beépíthető egységekké.

Korábban a témában

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény