FőoldalÜzletKína Németországban épít óriási akkumulátorgyárat
2018. július 18., szerda ::

Kína Németországban épít óriási akkumulátorgyárat

A kínai CATL (Contemporary Amperex Technology Ltd) akkumulátorgyár Berlinben Európa egyik legnagyobb akkumulátorgyárának megépítéséről írt alá szerződést Türingia tartománnyal. Az eseményen nagyságát jól érzékelteti, hogy jelenvolt rajta Merkel asszony, Németország kancellárja és Li Ko-csiang kínai miniszterelnök is. A beruházó cég 7,5 millió eurós német állami támogatásban is részesül

Az MTI híre szerint a CATL 2022-ig 240 millió eurót fektet az Erfurt környéki iparvidéken létesülő üzembe, melyhez 7,5 millió eurós német állami támogatást is kapott. Sőt Robin Zeng CATL-vezérigazgató szerint „A türingiai beruházás csak az első lépés”. A CATL az összes európai autógyárnak szeretne akkumulátorokat szállítani, emellett pedig a megújítható energiaforrások termelésének tárolására szolgáló akkumulátor egységek piacára is be kíván törni. A német autógyárak elektromos autóiban használt akkumulátorok cellái jelenleg Ázsiában készülnek. Az Erfurtban megépülő akkumulátorgyár első ügyfeleként a BMW milliárdos nagyságrendű megrendelést adott a CATL-nak, miközben 2,5 milliárd euró értékben vásárolnak továbbra is akkumulátorcellákat kínai üzemekből.

Egy ilyen megaberuházás jelentőségét egyszerűen nem lehet eléggé hangsúlyozni – fogalmazott Tiefensee, türingiai tartományi gazdasági miniszter. Kínának gyakran vetik a szemére, hogy technológiai ismeretei a Nyugaton elsajátított tudásra épülnek. Ezzel a beruházással ez pont fordítva történt: a CATL hozta el technológiai ismereteit Türingiába – mondta Tiefensee.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény