FőoldalÜzletA dél-koreai Inzi Controls 15 milliárdért épít akkumulátor-gyárat Komáromban
2019. július 08., hétfő ::

A dél-koreai Inzi Controls 15 milliárdért épít akkumulátor-gyárat Komáromban

Az Ázsiában és Amerikában is jelen lévő Inzi Controls az első európai gyárát nyitja meg Magyarországon. Az elektromos autók akkumulátorainak előállítására irányülő, mintegy 14,8 milliárd forint nagyságú projekt 122 új munkahelyet teremt Komáromban. A kormány 1,63 milliárd forinttal támogatja a beruházást

Az Inzi Controls többek között az Audi, a Volkswagen, a Continental beszállítója és a Bosch technológiai partnere. Az Inzi Controls Hungary Kft.-t tavaly ősszel jegyezték be, a termelés jövő év elején indulhat. A magyarországi leányvállalat ügyvezető igazgatója a jelentős kormányzati támogatás és a jól képzett helyi munkaerő mellett a térség kedvező fekvésével indokolta, hogy az anyavállalat az komáromi beruházás mellett döntött. Cso Jun Hjung szerint Magyarország az európai logisztikában kedvező helyet foglal el, ezért nem zárta ki az újabb fejlesztések lehetőségét.

Korábban a szintén dél-koreai SK Innovation is Komáromot választotta európai akkumulátorgyártási központjának, a Samsung pedig a gödi üzemét alakítja át hasonló célra. Magyarországot választotta első európai beruházásához japán GY Yuasa is, amely Miskolcon épít lítium-ion akkumulátorokat gyártó üzemet.

Korábban a témában:

https://elektro-net.hu/uzlet/7945-elektromosjarmu-akkumulator-osszeszerelo-uzemet-avatott-samsung-godon

https://elektro-net.hu/uzlet/8303-tobb-mint-200-milliard-forintos-beruhazas-akkumulatorgyartasba-magyarorszagon

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény