FőoldalÜzletA Fujitsu megszünteti a Magyarországi részlegét is
2019. március 14., csütörtök ::

A Fujitsu megszünteti a Magyarországi részlegét is

A jövőben Európában csak azokra az országokra koncentrál, amelyeket fontosnak tart

Az angol The Register értesülései szerint a japán Fujitsu nagyszabású, 1100 embert érintő leépítésre készül, melynek eredményeként több országban is felszámolja a jelenlegi formában működő képviseleteit. Az európai, közel-keleti és afrika térséget, illetve Indiát is magában foglaló EMEIA régióban összesen 19 helyi vállalatuktól küldik el az összes alkalmazottat. A The Register forrásai szerint az EMEIA térség áttekintése nyomán arra a 16 európai országra koncentrálnak majd, ahol a hardverekkel összevetve jóval magasabb a szolgáltatások forgalma.

A listán Magyarország mellett Bulgária, Csehország, Görögország, Olaszország, Szerbia és Szlovákia, India, Izrael, Egyiptom, Algéria, Marokkó, Katar, Szaúd-Arábia, az Emírségek, Törökország, Dél-Afrika, Kazahsztán és Üzbegisztán szerepel. Ezekben az országokban a helyi Fujitsu tevékenysége jórészt a hardverek értékesítésében merült ki. A helyi viszonteladók az anyacég számára alacsony haszonkulccsal működő üzletet a jövőben a helyi képviselet támogatása nélkül folytathatják, ezzel a japánok további költségeket takarítanának meg maguknak. A The Register beszámolójából kiderül, hogy a Fujitsu EMEIA-régiós eladásainak nagyjából 80 százalékát a külső értékesítő partnerek hozták, eközben azonban a társaság kevés sikerrel próbálta megnyerni a legnagyobb rendszerintegrátorokat, hogy felvegyék palettájukra az ő szolgáltatásait is.

A leépítések után a közelünkben Ausztriában és Lengyelországban működnek majd tovább a Fujitsu saját leányvállalatai, emellett megmarad a helyi képviselet Oroszországban, Belgiumban, Hollandiában, Dániában, Svédországban, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Írországban, Luxemburgban, Portugáliában, Spanyolországban, Svájcban és az Egyesült Királyságban is.

A budapesti székhelyű Fujitsu Technology Solutions Kft. 1999 óta működik a Gizella utcában, a Céginfó szerint 2017-ben 6.202,71 M Ft volt az árbevétele, a nyeresége 190, 7 M Ft volt és 26 főnek adott munkát.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény