FőoldalÜzletÚj üzemcsarnokot avatott a Flex Zalaegerszegen
2018. június 07., csütörtök ::

Új üzemcsarnokot avatott a Flex Zalaegerszegen

A kétezres dolgozói létszám százzal nő, az új csarnok mérete 2600 négyzetméter. A beruházást 2,5 millió euróval támogatta a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség

Az üzemcsarnok avatás során Uri Bechor, a Flex Európáért felelős alelnöke arra emlékeztetett, hogy a vállalat korábban csupán termékgyártó volt, mára viszont a tervezéstől, a fejlesztésen át a gyártásig minden területen jelen van.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kiemelte: a technológiai változás gyorsulni fog, a mesterséges intelligencia, a robotok és a digitalizáción alapuló negyedik ipari forradalom fogja meghatározni az életet. Azok a vállalatok lehetnek sikeresek, amelyek válaszokat tudnak adni ezekre a kihívásokra – fogalmazott.

Hozzátette, hogy a kormány éppen ezeknek a kihívásoknak megfelelve döntött az új minisztérium létrehozásáról. Zalaegerszeg és a Flex együttműködését példaadónak nevezte, hiszen a duális képzés elindításában vagy a városban épülő járműipari tesztpálya adta lehetőségekben is több kapcsolódási pont van.

Magyarországon Zalaegerszeg mellett Sárváron, továbbá Mexikóban és Kínában van jelen a cég az autóipar területén. A fejlesztésekkel főként a német autógyárakat szolgálják ki, de jelentős amerikai járműgyártókkal is szoros az együttműködésük. Magyarországon több mint 10 ezer alkalmazottat foglalkoztat a Flex, az autóipari szegmensben Zala az éllovas, ahol több mint 70 millió eurót fektettek be az elmúlt öt év alatt. A zalaegerszegi dolgozók létszáma a 2013-ban indult növekedésnek köszönhetően mára 800-zal nőtt és eléri a 2000-et.

Forrás: MTI

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény