FőoldalÜzletNapelemes térburkolat rendszer Magyarországon
2018. február 05., hétfő ::

Napelemes térburkolat rendszer Magyarországon

Magyar startup biztosítja a zöld energiát a Prologis Park Budapest-Harbor elektromos töltőállomásához

A világon elsőként a Prologis Park Budapest-Harbor logisztikai parkban használhatják a Platio magyar startup vállalkozás napelemes rendszerét. A Prologis Park Budapest-Harbor a főváros XXII. kerületének déli határánál, a Duna nyugati oldalán helyezkedik el. A parkban 10, összesen 132 ezer négyzetméter alapterületű épület található, míg a cég Magyarországon összesen 688 ezer négyzetméternyi logisztikai területtel rendelkezik.

A térburkoló elemeket egy, a park területén található elektromos töltőállomás melletti járdába építették be, összesen 4,7 négyzetméternyi területen. Napsütéses időben a 720 wattos rendszer zöld energiával látja el a töltőállomást. Amikor az állomás üres, a megtermelt energiát egy közeli irodaépület használja fel. A technológia a jövőben az e-mobilitás terjedését is segítheti.

A Platio egy okos tájépítészeti elemek tervezésével foglalkozó, budapesti székhelyű magyar vállalkozás. Első terméke a Platio Solar Paver, amely újrafeldolgozott műanyagból készült moduláris alapkeretre szerelt járható napelem. A Platio Solar Paver darabjai térburkolatba integrálva kültéri eszközöket és épületeket látnak el zöld energiával.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény