FőoldalÜzletKözel 300 új elektromosautó-töltő pontot nyitnak jövő májusig
2017. október 27., péntek ::

Közel 300 új elektromosautó-töltő pontot nyitnak jövő májusig

Az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával dolgozik azon, hogy elektromos autóval teljesen átjárhatóvá váljon az ország

A társaság négy nagy csomagban kívánja telepíteni a berendezéseket. A megyei jogú városokban ötven töltőhely létesül, ezek mindegyike 22 kilowattos lesz. További negyven, hasonló töltőt turisztikai helyszínek kapják: a Balaton és a Fertő tó térsége, illetve Tokaj. Ugyancsak negyven töltőt helyez el az e-Mobi kormányhivatalok közelében, főként megyei és járási hivatalok mellett. Végül az autópályák mentén húsz, 50 kilowattos berendezést helyeznek üzembe. A csaknem háromszáz töltőpont úgy áll majd rendelkezésre, hogy egy-egy berendezésen több csatlakozó is lehet.

A töltők gyártására kiírt közbeszerzési pályázat már lezárult, az 50 kW-os egységeket az Elektromotive Hungária Kft. és a francia DBT konzorciuma gyártja, a 20 kW-osokat pedig a T-Systems Europe. Az e-Mobi sikeresen lebonyolította azt a pályázatot is, amelyben hetvenöt önkormányzat kap töltőnként másfél millió forintos támogatást, összesen 273 töltőpont kialakításához.

Jelenleg százhetven nyilvános töltőpont van az országban. Ebből az MVM Partner töltőállomásainak száma már megközelíti a százat. A társaság szerdán Kecskeméten adott át egy villámtöltőt, amely valamennyi elektromos autótípust képes kiszolgálni.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény