FőoldalÜzletMegválhat az egri gyárától a magyar Bosch
2017. szeptember 25., hétfő ::

Megválhat az egri gyárától a magyar Bosch

Az egri céget 2003-ban alapították, és több mint tíz éven át összeszerelést, illetve felújítást végeztek

Elképzelhető, hogy a Bosch értékesíti a hagyományos személyautókhoz gyártott kormányoszlopokkal foglalkozó üzletágát, amely a magyar piacon is jelen van. A lépés a gyár egri telephelyét is érintheti. Az átszervezésre a cég szerint azért van szükség, mert bár a következő években a hagyományos személyautó kormányoszlopai iránti igény határozott fejlődést fog mutatni, de régóta erős a piaci nyomás: új beszállítók kezdték meg működésüket a piacon, s ez az árak jelentős zuhanását eredményezte.

Lap információk szerint végleges döntés még nincs a kérdésben. Erre utal az is, hogy Christian Sobottka, a Robert Bosch Automotive Steering GmbH elnöke úgy nyilatkozott, hogy a következő hónapokban megvizsgálják, melyik intézkedési terv szolgálná legjobban az üzleti egység hosszú távú érdekeit. A jelenleg zajló szerkezetátalakítási erőfeszítések felerősítése mellett az eladás lehetőségét is fontolgatja a cég - mondta az elnök.

A cégcsoport 2012-ben döntött úgy, hogy a magyarországi leányvállalat tevékenységét a hidraulikus mellett elektromos kormányművek összeszerelésével, valamint alkatrészgyártással is bővíti. A gyártásra 2014-ben új üzemet építettek Makláron, ahol 2015 májusában megkezdődött az elektromos kormányművekhez készülő fogaslécek és kormányanyák sorozatgyártása. Így a vállalat Eger-Maklár székhelyű vállalkozássá nőtte ki magát. A termelés jövőjével kapcsolatos mérlegelés - esetleges értékesítés - csak a hagyományos kormányoszlopok gyártását, vagyis az egri vállalkozást és körülbelül 100-150 munkavállalót érintene. Ezt a részleget leválasztanák a Robert Bosch Automotive Steeringről, és a jövő év elejére egy 100 százalékban Bosch-tulajdonú cégbe szerveznék ki, miközben az elektromos kormánymű gyártását, vagyis a maklári telephelyet érintetlenül hagynák.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény