FőoldalÜzletA DDR5 modulok maguk biztosíthatják a működésükhöz szükséges feszültségeket
2017. szeptember 22., péntek ::

A DDR5 modulok maguk biztosíthatják a működésükhöz szükséges feszültségeket

Az IDT állt elő a technológiai javaslattal. A JEDEC oldalára felkerült dokumentum szerint a jelenleg használt DDR4 memóriákat leváltó DDR5 technológia jelentős változásokat hozhat majd a memóriamodulok működésében: a következő generációs RAM modulok teljesen saját tápáramkörökkel rendelkezhetnek majd

Az amerikai IDT chipgyártó által készített prezentáció szerint ez egy egyre komolyabbá váló problémát oldhat meg a memóriák kezelésében. Jelenleg ugyanis - főleg a rendkívül sok foglalattal rendelkező, szerverekbe szánt - alaplapokon rengeteg helyet foglalnak el azok az áramköri elemek, amik a memóriák számára a megfelelő működési feszültséget biztosítják. Ezek nagy része valójában nem is kerül kihasználására a gépekben, miután a rendelkezésre álló foglalatoknak átlagban kevesebb, mint a fele kerül ténylegesen feltöltésre RAM modulokkal a használat során.

A feszültségátalakítóknak magukra a memóriamodulokra helyezésével ez a probléma megoldódna, és nem csak rengeteg hely szabadulna fel az alaplapokon, de azok olcsóbbá is válhatnának. Ráadásul a RAM-gyártók maguk alakíthatnák ki a chipjeikhez működéséhez szükséges pontos feszültségeket előállító áramköröket, ami csökkentené a modulok és az alaplapok között jelentkező inkompatibilitási problémákat.

ddr5 1

A DDR5 szabványról, illetve a megvalósításának részleteiről a gyártók október végén fognak egyeztetni. A következő generációs memóriák működését rögzítő specifikáció végleges változatának publikálása 2018-ban lesz várható.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény