FőoldalÜzletÖnmegsemmisítős PC-t dobnak piacra
2017. július 11., kedd ::

Önmegsemmisítős PC-t dobnak piacra

Az Orwl augusztusban piacra dobja a fizikai behatolási kísérleteknek ellenálló számítógépét, a korongra emlékeztető terméket kormányzati szerveknek, vagy egyéb top biztonságú munkaállomásokra vágyó cégeknek ajánlja a gyártó. Nem robban fel, hanem letörli a háttértár tartalmának feloldókulcsát

Nem csak az internet felől érhetik támadások a számítógépeket, valójában a PC-khez fizikai hozzáféréssel rendelkező támadók tudják a legnagyobb problémákat okozni. Az Orwl Pro több módon is próbálja meggátolni az utóbbi csoportba tartozó támadókat a PC manipulálásától. A számítógép bekapcsolásakor – de még az operációs rendszer betöltése előtt – NFC segítségével hozzá kell párosítani egy Bluetooth-os kulcscsomót. Amennyiben az említett kulcscsomó 10 méternél távolabb kerül a gépháztól, akkor a számítógép egyrészt lezárja magát, másrészt pedig kikapcsolja az USB portjait. Ha valaki lezárt állapotban mozgatta a gépet, akkor a következő indításkor vagy felébresztéskor nem elég a kulcscsomót hozzápárosítani a PC-hez, de egy mesterjelszót is meg kell adni.

Ez csak a védekezés egyik része, a fizikai behatolásmegelőzés is fontos. Az Orwl Pro szenzorokkal próbálja detektálni a számítógépház felnyitását, és amennyiben ilyen jellegű behatolást észlel, akkor automatikusan és visszaállíthatatlanul törli az SSD háttértárán titkosítva tárolt adatok feloldásához szükséges kulcsot.

A különleges PC nem olcsó: a kezdőára 1699 amerikai dollár, azaz olyan 461 ezer forint. A legdrágább modell 4299 dollárba, nagyjából 1,17 millió forintba kerül.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény