FőoldalÜzletMegoldódhat a villanyautók ultra gyors töltése
2017. május 30., kedd ::

Megoldódhat a villanyautók ultra gyors töltése

A StoreDot akkumulátorai 5 perc alatt 300 mérföldes hatótávra tölthetők

Áttörés következhet be a villanyautózás világában. Úgy tűnik, hogy hamarosan 5 percnyi töltés után közel 500 km-t is megtehetünk majd. Az új technológiát nemrégiben mutatták be.

Az elektromos autózás elterjedésének még mindig két dolog szab határt: a hatótáv és az újratöltés ideje. Előbbit tekintve már egyre inkább érkeznek a közel 500 km hatótávú modellek, a gyorstöltés pedig a több órás folyamatot fél órára redukálhatja. Természetesen ez autó- és töltőtípus függő. A problémák oldására ismét kifejlesztettek és be is mutattak egy újabb technológiát.

A StoreDot új fejlesztésű akkumulátor-pakkja a FlashBattery névet viseli. Ez 40 modulból épül fel, amelyek nanotechnológiás és organikus anyagok felhasználásával készülnek. A lítium-ionos akkuknál alkalmazott grafitot kihagyták, mivel ez a töltési folyamatot lassítja. Mindezeknek köszönhetően lehetővé válik, hogy 5 perc alatt akár egy 480 km-es hatótávra elegendő akkumulátort feltöltsünk. A fejlesztő cég elmondása szerint akár már 2020-ban sorozatgyártásba kerülhetnek az új akkupakkok.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény