FőoldalÜzletMár kapható a Dell 8K felbontású monitora
2017. március 30., csütörtök ::

Már kapható a Dell 8K felbontású monitora

Bár kifejezetten drága, azonban kiemelkedő felbontást, illetve színhelyességet kínál az UltraSharp UP3218K

A panel gyártója egyelőre ismeretlen, a főbb mutatókat azonban elárulta a Dell: a maximális fényerő 400 cd/m²-es, a kontrasztarány 1300:1, a maximális frissítési ráta pedig a sztenderdnek megfelelően 60 hertz. A hivatalos specifikációk szerint a kijelzőpanel 31,5 hüvelykes, ami 80 centiméteres képátlót jelent. 8K felbontás mellett meglehetősen magas, 280 PPI-s pixelsűrűséget eredményez, bár az érték csak a monitorok mezőnyében számít kiemelkedőnek. A 8K kijelző egy 33,2 megapixeles fotó összes képpontját megjelenítheti, de akár négy darab 4K felbontású videó is elférhet a 7680×4320 pixelen.

A professzionális felhasználás egyik alapkövetelménye a színhelyesség, aminek megfelelően az UP3218K 100 százalékos sRGB, Rec.709, és AdobeRGB, valamint 98 százalékos DCI-P3 színtér lefedettséget biztosít, ami tökéletesen alkalmassá teszi fotó- és videoszerkesztésre a monitort. A készüléket az UltraSharp szériának megfelelően a Dell (elő)kalibrálja, azonban a folyamatot nem árt megismételni a telepítés után. A 8K felbontáshoz megfelelő kijelzőcsatoló is szükséges. A felhasználó a DisplayPort korábbi, 1.3-as verziója mellett is dönthet, dupla kábeles összeköttetéssel tömörítés nélkül vihető át a 8K felbontású képfolyam, az eszköz a párhuzamosan érkező streameket egyetlen képpé fűzi össze.

A Dell ugyanis „mindössze” 4,999.99 dollárt kér termékéért. A csillagászati kezdőár várhatóan meredek zuhanásba kezd majd, ahogy a konkurensek előrukkolnak hasonló megoldásaikkal. Erre jó példa a 4K monitorok megjelenése: ezek ára 3-4 éve hasonló magasságról, 4000 dollár környékén indult, amely összeg mára képátlótól függően negyedére, nyolcadára csökkent.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény