FőoldalÜzletA Foxconn robotokra cseréli dolgozóit
2017. január 03., kedd ::

A Foxconn robotokra cseréli dolgozóit

Három lépcsőben szabadulnának meg az emberi munkaerő jelentős részétől

A DigiTimes-nak Dai Jia-peng, a tajvani cég vezetője megerősítette, hogy három fázisban tervezik automatizálni kínai üzemeiket. Elsőként a veszélyes és monoton, az emberek által nem szívesen végzett munkákat veszik át robotok, majd a gyártósorok modernizálásával, a folyamatok gördülékenyebbé tételével növelik ezek hatékonyságát. Az utolsó lépésben pedig teljes gyárakat automatizálnak majd, minimálisra csökkentve a különféle fázisokban dolgozó humán munkaerő számát.

A Foxconn célkitűzései szerint a gyárak 30 százalékát automatizálná 2020-ig, ehhez jelenleg évi 10 000 saját készítésű, Foxbot névre hallgató robotot tudnak hadrendbe állítani. Ebbe persze még a céget rendkívüli kedvezményekkel és támogatásokkal segítő kínai kormánynak is lesz beleszólása, hiszen közel 1 millió ember megélhetése kerülhet veszélybe az országban.

2015-ös adatok szerint nem kevesebb, mint 1,2 millió embert foglalkoztat a Foxconn, amivel a világ egyik legnagyobb munkaadójának számít. Az iPhone mellett PlayStation, Xbox és Nintendo termékeket is gyártó cég számtalanszor szerepelt már a hírekben dolgozói kizsákmányolása miatt, talán ennek is köszönhető, hogy az olcsó kínai munkaerőt versenyképességük növelése érdekében robotokra cserélnék.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény