FőoldalÜzletLG elektronikai kiegészítők az okosotthon megteremtéséért
2015. szeptember 14., hétfő ::

LG elektronikai kiegészítők az okosotthon megteremtéséért

Új terméksorozatot mutatott be a berlini IFA kiállításon az LG, mellyel a már meglévő háztartási eszközök is az okosotthon részeivé válhatnak

A hagyományos háztartási berendezésekre is felszerelhető SmartThinQ Sensor nevű apró korong gyakorlatilag egy komplex szenzorgyűjtemény. Az LG által prezentált példák szerint egy ilyen eszköz a hagyományos mosógépre rögzítve képes jelezni okostelefonunknak a mosási ciklus végét, számlálja a bejárati ajtó, vagy a hűtőszekrény ajtajának kinyitásait, vagy akár a közeli lejáratú élelmiszerekre is figyelmeztet.

A háztartás okosításának másik vonala, amikor új, kompatibilis készülékeket adunk a lakáshoz. A koreai cég ebben is piacra készül dobni két új terméket, melyek AllJoyn nevű nyílt forráskódú, kifejezetten okosotthonok vezérlésére alkalmazott szoftverrel is kompatibilisek. A Ligthwave Oven nevű mikrohullámú sütő segítségével az ellenőrzés mellett akár a sütési módokat és sütési időt is állíthatunk egy okostelefonnal, de a szoftver a készülék öndiagnosztikájára is képes szükség esetén.

A Smart Air Conditioner nevű légkondicionáló – a nevéből kikövetkeztethetően – a lakás hőmérsékletét engedi vezérelni telefonunkról, illetve itt is adott az öndiagnosztika lehetősége.

Hasonló kezdeményezések már a mobiltelefont megelőző időkben, az ISDN korszakában is voltak, azonban átütő sikert nem arattak.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény