FőoldalÜzletA Dell megnyitotta az első európai Internet of Things labort
2015. július 03., péntek ::

A Dell megnyitotta az első európai Internet of Things labort

A Dell megnyitotta az első európai, kifejezetten az Internet of Things (IoT – Dolgok Internete) területtel foglalkozó laborját. Az írországi Limerickben található központban a hardverekre, szoftverekre és szolgáltatásokra is kiterjedő, átfogó IoT-megoldásokat fognak összeállítani

A Dell bejelentette az IoT-részleg első termékét is. A Dell IoT-átjárók gyűjtik, biztonságossá teszik, és feldolgozzák a hálózat végpontjain érzékelt adatokat, és saját feldolgozási kapacitással rendelkeznek. A jövőkész IoT-átjárók segítenek az ügyfeleknek, hogy beindítsák megoldásfejlesztéseiket, és felismerjék az IoT értékék, valamint megfelelő teljesítményt kínálnak a különböző projektek megvalósításához.

Dell EMEA IoT-labor

A Dell és az Intel tavaly novemberben sikeresen megnyitotta a Santa Clara-i (Egyesült Államok, Kalifornia) első IoT-laborját. Az új IoT-labor a Dell meglévő megoldásközpontját egészíti ki Limerickben. A labor a Dell portfólióját erősíti, hiszen helyet biztosít az európai ügyfelek számára IoT-megoldásaik építésére, modellezésére, tervezésére és tesztelésére.

A Dell végponttól végpontig terjedő megoldásainak kidolgozására szakosodott OEM-csapata több mint 16 éve alkot piac- és működőképes megoldásokat az ügyfelekkel együttműködve, és a szakértelmük több mint 40 iparági területet ölel fel. A laborban a megoldásközpont technikusainak és IoT-szakembereinek magasan képzett csapata áll az ügyfelek rendelkezésére. Velük megbeszélhetik elképzeléseiket, és együttműködhetnek a nagy teljesítményű megvalósíthatósági példák és innovatív megoldások kidolgozásában.

„Limerickben az ügyfelek egy rugalmas és méretezhető alapot és egy biztos, megbízható partnert találnak a piacképes megoldások fejlesztéséhez. A laborban a szakembereink útmutatásával csökkenthető az informatikai komplexitás, és könnyebben megvalósíthatóak az ügyfelek elképzelései" – mondta Dermot O'Connell, a Dell EMEA OEM-megoldásokért felelős ügyvezető és vezérigazgatója.

Az új Dell IoT-átjáró

Az átjárók a Dell IoT megoldáskínálatának legújabb elemei. Ezek a kisméretű, vezeték nélküli vagy csatlakoztatott készülékek gyűjtik, biztonságossá teszik, és feldolgozzák a hálózat végpontjain érzékelt adatokat. A saját feldolgozási kapacitással rendelkező eszközök a végponti elemzésekkel rugalmasságot biztosítanak az ügyfelek számára. Ezáltal gyorsabban hozhatók meg az olyan adatalapú döntések, mint például az energiafogyasztás felügyelete vagy a berendezések proaktív karbantartásának indítása. Ez csökkenti az adatok felhőbe vagy adatközpontba költözésének idő- és költségvonzatait. A Dell új átjárója szilárd alapot jelent a végponti IoT-megoldásoknak, és csak a hasznos adatokat továbbítja a felhőbe, így értékes hálózati sávszélességet takarít meg.

Az új Dell IoT-átjáró

  • Tökéletes kiindulópont az IoT-alkalmazások fejlesztéséhez, és több operációs rendszerrel is kompatibilis, beleértve a Wind River Linux, az Ubuntu és a Microsoft Windows IoT rendszereket.
  • A kisméretű, de nagy teljesítményű, kétmagos Intel processzorral ellátott eszköz az IoT-alkalmazások széles körét képes futtatni, többek közt az épület- és az ipari automatizálás területén.
  • Falra, asztalra vagy az épület más, könnyen megközelíthető helyeire telepíthető.
  • Nem rendelkezik mozgó alkatrészekkel, és tartós, több évnyi nagy teljesítményű működésre tervezték.

A Dell teljes körű IoT-megoldást szállít

A Dell teljes körű megközelítése az adatközpont-megoldásokra illetve az elemzési és vezetői szolgáltatásokra is kiterjed. Mindez a Dell stabil globális jelenlétén, iparágvezető támogatásán és megbízható biztonsági megoldásain alapul.

A Dell Services és a ThingWorx nemrég bejelentette, hogy együttműködésre lépnek azzal a céllal, hogy támogatást nyújtsanak az ügyfelek számára az IoT területén. A két vállalat egymás képességeire épít, és így kombinált műszaki és üzleti szakértelmet kínál majd. Ennek segítségével az ügyfelek csökkenthetik az innovatív IoT-alkalmazások készítésének idejét, költségeit és kockázatát. A megállapodás részeként a Dell Digital Business Services részlege csatlakozik a ThingWorx Global System Integrators Alliance programjához.

A Dell honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény